17 July 2011

Komputer Rosak Remedy nak Beli.....Ada sesiapa nak buang benda ni?

Salam Semua, membazir adalah amalan syaitan, rm10 x byk kan? tapi kalau dah ada 5 biji monitor rosak dan 5 biji cpu rosak dah jadi RM100...so, kalau korang buang saja..kira mcm korang buang duit rm100
KALAU ADA SESAPA NAK BUANG...REMEDY NAK BELI
..
INI UTK YG ROSAK, OBSOLETE DAN KORANG DAH NAK BUANG
HARGA: LATEST UPDATE 23/3/2011

MONITOR: Tidak Pecah/No Burnmark = RM8.00

MONITOR: Burnmark = RM4.00

MONITOR: Pecah = RM2.00

MONITOR ROSAK: lump sum tanpa check burnmark atau pecah = rm7.00

CPU ROSAK: complete/belum dibuka Pentium 3 ke bawah = RM8.00

CPU ROSAK: complete/belum dibuka Pentium 4 = RM10.00

CPU: JUNK/sudah dibuka barang x complete = RM4.00

SERVER: complete/belum dibuka = RM16.00

SERVER: sudah dibuka/barang tidak cukup =RM10.00

MOTHERBOARD:RM3.00

HARD DISK: RM1.50

POWER SUPPLY: RM0.80

LAPTOP/NOTEBOOK: RM10.00 HINGGA RM100.00

UNTUK PERTANYAAN, INFO ATAU HARGA UTK BARANG YG SAYA TIDAK SENARAIKAN SILA SMS ATAU CALL REMEDY K....

HQ - KL DAN SELANGOR

Contact Person: Remedy
Contact Number: 016-6059088
Place To drop:
No 48, Jln PUJ 2/15
Taman Puncak Jalil
43300, Seri kembangan




CAWANGAN KEDAH 1
(KULIM. SEBERANG JAYA, PARIT BUNTAR DAN KAWASAN SEKITAR)

Contact Person: Mohd Hafiz
Contact Number: 017 4108980
Place to Drop:
No 121, Jalan Sutera Indah 6,
Taman Sutera Indah,
09600 Lunas Kedah.


CAWANGAN JOHOR 1 
(MUAR-MELAKA SELATAN DAN SEKITAR)

Contact Person: Khairul Ashraf
Contact Number: 017 6111424
Place to Drop:
No 6, Jalan Rajawali 1,
Taman Berkat, Tg. Agas
84000 Muar Johor.


CAWANGAN JOHOR 2
(Labis,Segamat,Chaah,YongPeng,Batu Pahat
semua tempat2 ni berdekatan dengan labis.)


Contact Person: Muhammad Haziq Bin Md Zin (CG: longoi)
Contact Number: 079251529/0173487249
Place to Drop:
No 6 Jalan Delima 3
Taman Gunung Emas
85300 Labis.


CAWANGAN SELANGOR
(KLANG, SHAH ALAM, SUBANG, PJ, SG. BULOH DAN KAWASAN SEKITAR)


Contact Person: Mohd. Riduwan
Contact Number: 019-6318547
Place to Drop:
No 46, Jalan Nova U5/75c,
Subang Bestari,
40150 Shah Alam. Selangor
 

CAWANGAN PULAU PINANG

Contact Person: Kamarudin
Contact Number: 012-4783341
Place to Drop:
125 Mk 6, Pondok Upeh,
Balik Pulau,
Pulau Pinang
 

CAWANGAN PERAK
Contact Person: Meor Jummat
Contact Number: 0193694796
Place to Drop:
No 3, Persiaran Kekedah Jaya,
taman Saz Silibin, Ipoh Perak
 

CAWANGAN KELANTAN 1(KOTA BHARU)


Contact Person: MOHD FAKHRI BIN MAHMOOD (Carigold ID: psypherz)
Contact Number: 0178888254
Place to Drop:
1930, Lorong masjid Muttaqin,
Kg. Teluk baru, 15200,Kota Bharu
Kelantan
 






Insya'allah..setiap hari boleh berurusan dan inya'allah juga 24/7

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN HUBUNGI REMEDY SEKARANG 016-6059088

SILA TINGGALKAN NO. TEL ANDA DI BAHAGIAN KOMEN UNTUK KAMI HUBUNGI

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

61 Motivasi:

SYaMiLa said...

ada jugak yg nk buang...pc...cpu ada 2 biji..tp dh selamat dlm tong sampah...

tp tu la kan.jauh sgt...jadi slmt la pc yu dok bertapa kt store..he3...

REMEDY said...

To Syamila: Jauh tu area mana? boleh jer remedy collect kalau datang area u...

To Noble: selamat Hari raya bro

Anonymous said...

bro,aku ade pc yg nk dilupuskan..
da out-dated sgt..
hahaha
blh ke?

CiK QiQi said...

remedy..qiqi de CPU, printer, desktop,keyboard, tp qiqi duk lumut....huhu...cmno?

Oh..sbelum terlupa..remedy tau x ktne ade casing 2k acer 3683...qiqi nye ni da rosak....n tau x hrga nye brape

Anonymous said...

errkk..jual orang bole x??
kire timbang kilo ke ape? ekeke

ellis..

bayangankelam said...

salam,
aku ada nak tolak cpu (p3) & crt monitor. asalnya nk buang je sbb nk pindah rumah. bila terbaca blog ni cancel nk buang. aku rs dua2 ni elok lg. so, mcm mane?

REMEDY said...

Thanks kepada semua yang support kitar semula

Anonymous said...

salam bro..aku ada PC boleh guna lagi AMD K6 ( complete set ) dan printer canon BJC 210. aku baru je nak campak dalam tong sbb nak pindah umah. aku dok kat T.malim..rasa mcm jauh plak nak pegi sana.

Anonymous said...

saya kat melaka..jauh la pula

REMEDY said...

Nantikan Pembukaan Cawangan Pusat Kitar Semula Komputer di Seluruh Negara....ianya akan lebih dekat dengan anda

stub-area said...

saya tunggu pembukaan cawangan JB ...

kruzz said...

komputer tenggelam air banjir boleh gak ker?

REMEDY said...

@Kruzz

komputer tenggelam air pun boleh...pun kami terima

Anonymous said...

saya ada 1 cpu lama(windows 95), 2 monitor = 17" & 14", 1 notebook 8.5" tp screen dah pecah & hard disk dah kena kopak dek anak2..lokasi jasin, melaka. bleh ke?

REMEDY said...

@Anonymous

Sila tinggalkan no. tel anda atau hubungi cawangan terdekat untuk mudah berurusan.

Terima kasih kerana "Kitar Semula"

n3scaf3_ais said...

nice..boleh usha2 kat store ni...hehhe

Video mati bunuh diri >

Anonymous said...

printer pun ambek jugak ke?saya ada 3 printer..sume leh pakai lagi..pakai skali x puas ati, simpan dlm kotak,beli lain..saya yg dari jasin melaka tadi..nnt saya msg no saya kat tuan remedy yer.

REMEDY said...

@Anonymous

Printer pun kita ambil...untuk dapatkan harga printer terus hubungi wakil saya di Muar...encik ashraf

Anonymous said...

ok...tq

Tivisiana said...

printer pun ambek jugak ke?saya ada 3 printer..sume leh pakai lagi..pakai skali x puas ati, simpan dlm kotak,beli lain..saya yg dari jasin melaka tadi..nnt saya msg no saya kat tuan remedy yer.

Anuar said...

Salam..syarikat saya ingin melupuskan beberapa biji komputer lama berserta crt skrin,pencetak,scanner & barangan it yang lain. Kalau encik berminat,boleh hubungi saya ditalian 03-61845208. Return to green..save our earth..

Anonymous said...

Salam, dekat area Pahang takde ke eh?ada cpu, monitor,laptop dan printer yang nak di let go kan.. nak buang sebagai sampah cam sayang pulak.tapi memang yang outdated punyela.

anieabby said...

salam...nak tnye..kalau area johor bahru mcm mane plak yer

Anonymous said...

kat kuala lipis ni..leh collect tak?

Anonymous said...

kat temerloh pun byk nak trash.. mau dalam 30biji

FARA EZATI said...

:: my h0use ada 1cpu , 1m0nit0r + acces0ries yang xsentuh langsung da bertahun2 .. n0w 0nly i check ada 0rang yang nak buy all this stuff .. im staying at beranang , selang0r .. nak send t0 ur place xde transp0rt .. if u want t0 .. u can give a call .. ~fara ; 0193915342~

Anonymous said...

nk tanya... ada tak perkhidmatan Gold Refining? ada bnyk part2 yg dah diasingkan utk refining... kalau bleh buat, PM me.. 017-9350862 (zul)..
thanks..

indah129 said...

support sgt kitar semula elektronik ni.. tgk melalui rancangan Assalamualaikum... erm... sbnrnya dah lama cari kat mana laa nk lupus kan pc and monitor tu.. pentium 3..masih bleh on cuma x up to date laa.. tp kat langkawi ni ada ke tmpt pelupusannya, mcm na nk lupuskan... syg jg kalau buang tak tentu hala..

Anonymous said...

kalau area kelantan mcm mn en.remedy?hehe

izzat said...

Izzat - 1 MONITOR 6 PRINTER 2 KEYBOARD 0194604095 PERLIS

rafiq said...

salam area JB da ade cwgn lom ?

Anonymous said...

rashid - 0133399039
1 monitor
1 cpu pentium III
1 printer

Anonymous said...

area bandar baharu, kedah

malik said...

cpu no display dan no power 1o biji,monitor 10.ok lagi..speaker ok..keyboard,mouse..berepa harga boleh kasi ya..alor setar

malik said...

hubungi email: amalikharun@yahoo.com

malik said...

ni nbor saya..0125535874

Anonymous said...

sy ade laptop rosak Acer..RAM nyer sy da upgrade ke 1.2mb..monitor n hard disk pn baru tukar. yg lain2 sume ok.. kalo cam laptop sy ni dpt bpe byrn yer?

Anonymous said...

tp laptop tu x leh nk on jer

Unknown said...

projek yang amat bagus.saya pun minat kat niaga ni.boleh buka cawangan satu kat tanjung karang, selangor.nom. hanset saya.0192906085.joe

aPoH said...

saya ada komputer terpakai utk dijual. area alor gajah, melaka.

boleh datang ambil ke sebab takde transport.

item : 3 printer, 1 motherboard, 1 casing, 1 harddisk, 1 laptop (tanpa harddisk dan ram)

contact no : 011-12862059

akmal said...

bro... saya ada tv 32 inci satu.. rosak sbb wiring dalam dia xbtol.. satu lg, laptop acer rosak.... bro boleh datang ke sini? area tmn keramat permai. Nak gi puncak jalil mcm tak berbaloi plak kn.. heheh...

No : 0166637234

ambo mayo said...

sy ada msj bro tadi tapi xda balasan plak..sy ada laptop acer yg xguna da..area tg malim

ambo mayo said...

013-8901528

ambo mayo said...

sy juga ada printer canon yang da rosak..

Anonymous said...

saya ada monito area penang.
0174551989
msj saya kalau berdekatan.
area seberang jaya

Anonymous said...

sy ada 2 monitor crt..ade dua printer untuk dilupuskam..dekat area terengganu xde ke?
0199695223

k3ryck said...

Salam bro. Sy ada bebeapa barang untuk dilupuskan.

monitor crt x 2
3in1 printer x 1
obsolete laptop x 1

area balakong ada agen tak?

Azhar Delisya said...

Sy nk jual notebook pecah skrin..nak ambk x? 0173022527 area s.alam. Emengency r

Affandy Rosly said...

area sik mai jmpa sy 0176692436 fendy hehehe

kathir said...

salam sejahtera..i ada monitor dan cpu dlm jumlah yg banyak,monitor lama tapi x rosak..so monitor dan cpu yg x rosak brp harga tertinggi yg blh kamu bg..kathir-0169053023,bt caves

Anonymous said...

salam..bro saya ade laptop acer yg telah diasingkan setiap unit kalau nak call 0139910794 n nak jual asus ultrabook rm1600 waranty stahun sampai mei 2014

Anonymous said...

Salam bro.. syarikat saya ingin melupuskan barang IT ( server,monitor,CPU, UPS) sila hubungi saya 017-203 4176 - Shah area bangsar..tq

Syarifah Muna Akma Razmi said...

Salam. Saya ada laptop lama yg nak dibuang, spek masih elok lagi cuma motherboard saja yg rosak. Adakah masih boleh diterima? Saya tinggal di pulau pinang.

Anonymous said...

Saya ada cpu dan monitor nak jual. Tapi area bandaraya johor bahru. Tengok dalam list location area saya takde. So macam mana

Anonymous said...

0187940631 - yang nak jual cpu dan monitar area bandaraya johor bahru

Anonymous said...

0139062926

Anonymous said...

Saya ade Notebook Hp mini - area Labis , 012-7522069

Anonymous said...

Assalam. Saya ada barang komputer yang nak dijual. Area KL
sads 017-6236528

3 monitor (2 ok, 1 pecah)
5 desktop
1 printer
1 scanner (ok)
1 kotak loose item (CD drive, keyboard, hard disk, dll)

Whaff Zero said...

cwangan kat sarawak ade tak?

Whaff Zero said...
This comment has been removed by the author.
Whaff Zero said...

slm,dulu sy buat keja repair fon, kdai dah close at 2006...so nak jual telefon/mboard fon rosak bminat? or mana tmpt nk jual bnde mcm nie...tq

1-dead fon 20-30 biji (old fon)
2-dead mboard fon 30-45 pcs...

email ; whaffzero@gmail.com

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: