11 June 2010

Bebola Babi? Jakim tak Buat Kerja Ker?

Mak aih...selalunya benda alah ni korang akan beli time nak masak mee goreng atau nasi goreng...kalau tak ada benda ni memang tak cukup bahanlah chef cakap...ha ha...makan yong tau fu pun sedap...memang wajib kena ada benda ni...bulat-bulat...besar dan kecik semua ada...ada ikan, udang, ketam, daging dan sebagainya...senang jer nak dapat benda ni..byk jual di kedai runcit, wet market dan juga pasar borong selangor..depan rumah remedy jer....

Tapi yang satu ni memang tak boleh masuk akal...Bebola Babi......Ha ha...siapa kata pegawai Jakim tak buat kerja?...Semalam, Pegawai KPDNKK dan Jakim merampas produk bebola daging babi di sebuah premis pemprosesan Mee, Kue Tiow dan produk Bebloa...

Yang menjadi kuemusykilan di benak aku bila dalam laporan sebauah akhbar hari ini...semasa serbuan...semua pekerja di premis tersebut memakai pakaian kerja berlogo Halal...Apa kejadahnya logo halal ni boleh diberi pada company bukan melayu yang terang2 buat keje x senonoh....

Korang boleh bayangkan Fishball, Bebola yang kita makan selama ni...di proses dan dicampur sekali dengan bebola babi....Apa kita nak buat sekarang...terus jer makan?...Aku memang dah mula boikot produk israel....tapi produk keluaran Malaysia macam mana pulak...? siapa nak jawap? 


Cuba korang tengok gambar ni....Bebola Babi...masih berselerakah kita?



"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

9 Motivasi:

Cik Norfa said...

terlalu banyak company yang perlu disiasat..
ingat tadi nak kata JAKIM tak buat keje..huhuhu...

hurm...kadang2 dorang ni reka cipta logo halal tu sendiri. skrg aku ingat logo halal pun kena ada cop sirim la. kalau takde..tak sah logo tuh. boleh? hehehe

REMEDY said...

@Cik Norfa

Tulah pasal...hilang selera aku nak makan bebola

suhaisweet said...

u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

REMEDY said...

@suhaisweet


Thank u bro... see u at ur blog

AdaNaz87 said...

saya pun setuju dengan cik norfa.
patutnye logo halal tu buat cop sirim barulah umat Islam tak ragu-ragu nak makan.
saya pun tak beli dah bebola yg bungkus dalam plastik transparent.
beli yang jual dekat carefour, tesco. lebih selamat. (:

CiK QiQi said...

xmooooooooooooooooooooooo..gliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...ey..nk tmntah cik qiqi tgk..pe la cine snget nie...mluat pon de..hurm

nosembilanbelas said...

aduhhhh.. nie yg fobia nie...

NadiaShafiqa said...

tak suka!! tetiba emo..sy suka makan bebola senanye...uhuk3...

rohaya said...

ya, la..akak juga selalu dengar benda2 ni sume...orang islam hari , ni selalu dihidangkan dgn daging babi ..walaupun jd negara islam tp kita sering di tipu ...

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: