5 June 2010

Recycling Center Malaysia

Go Green Campaign...Remedy pasti rakan-rakan blogger remedy semua sudah tidak asing lagi dengan Tag line kempen bumi hijau. Pergilah ke mana-mana pun akan terpampang kain rentang kempen bumi hijau atau kempen kitar semula. Atau mungkin juga ada yang buat-buat tak perasan sebab malas nak layan...janganlah macam tu..kesedaran untuk memelihara dan memulihara bumi kita ni teramatlah penting.

Remedy teramat pasti di setiap organisasi mahupun IPTA/IPTS menggalakkan kitar semula. tak kiralah apa barangnya pun. yang penting boleh dikitar semula. Ingat lagi 3R? Reduce, Reuse, Recycle....pernah tengok drama bersiri di TV3? Kapten K (Kapten Kitar Semula). Ini semua adalah untuk memberi kesedaran kepada kita semua sebagai penghuni planet bumi akan tanggungjawab kita menjaga kehijauan bumi.

Pelbagai barangan yang boleh kita kitar semula. Ini termasuklah surat khabar, Besi buruk, A4 paper, Tin Aluminium, Botol plastik. sekarang juga ada pusat kitar semula yang menerima komputer rosak untuk di kitar semula. Terdapat pelbagai lagi barangan yang boleh di kitar semula seperti Wayar (Cable), Minyak masak, Minyak injin. Ini semua akan dapat menyelamatkan bumi kita dari tercemar.

Sedikit panduan harga barang-barang kitar semula: *Harga dalam setiap kilogram

1. A4 paper (putih) RM0.30
2. A4 paper (color) RM0.15
3. Surat khabar lama RM0.15
4. Tin aluminium RM3.50
5. Besi RM0.70-RM1.20
6. Minyak masak terpakai RM1.00
7. Botol Plastik RM0.50

Harga kitar semula barangan komputer boleh terus hubungi 0166059088 (remedy) he he...



"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

3 Motivasi:

CiK QiQi said...

cik qiqi de send email kt remedy jmaat ritu...huhu

Anonymous said...

Buku & majalah lama tak amek ke?

Anonymous said...

Good blog you have here.. It’s difficult to find excellent writing like yours nowadays.
I really appreciate people like you! Take care!!

my page :: what does going green mean

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: