23 January 2011

ANDA MEMPUNYAI CIRI-CIRI BLOGGER TEGAR? JOM SEMAK

Salam kepada rakan Bloggerku semua yang disayangi. Tak kira lelaki atau perempuan mahupun BenNyah..semua aku layan sama rata..al-maklumlah, aku Blogger baru, kenalah layan semua rakan-rakan Blogger yang memang banyak berjasa...aku dah anggap macam adik-beradik Blogger ni semua...Tapi kalau dah otai nanti..korang doakan aku supaya jangan lupa diri dan menongkat langit ya kerana masih ramai lagi Blogger lama yang perlu aku kenal demi mencapai cita-cita bergelar "Blogger Tegar".Tapi Blogger tetap Blogger, pasti ada kelebihan dan kekurangannya. Siapa sutuju? angkat tangan....

Sebut pasal Blogger Tegar ni, baru aku teringat peristiwa minggu lepas di mana kalau korang perasaan ada sebuah entri aku yang tajuk agak kasar sikit...oklah..itu semua salah faham, pihak yang melemparkan "bad word" tersebut telah pun mengakui dan meminta maaf secara terbuka kerana beliau tersalah tafsir ayat ini "Apa beza Blogger Tegar dan Blogger Tegang?". Tutup kes ni.

Sebenarnya, hampir seminggu aku cuba kutip maklumat ni dari rakan Blogger dan juga memerah otak untuk menghasilkan entri berbaur perkauman macam ni...harap-harap tidaklah yer...alah entri ni sekadar pandangan aku sahaja..pasti akan ada yang terasa dan pasti akan ada yang terluka..adatlah...Blogger pun manusia juga tetapi setiap Blogger perlu ada identiti dan buah tangan yang "Masterpiece". Biar kesan dan jejak melekat lama sikit.

Siapa Sebenarnya Blogger Tegar?

"Blogger Tegar" atau dalam kata lainnya "Blogger Terus Gegar". memang susah nak jumpa, kalau adapun 1 dalam 1000. Tapi kalau nak jumpa Blogger Membebel memang ramai dan Blogger jenis ini ada diketuai oleh seorang Presiden yang menamakan diri beliau Ben Ashaari dengan Tagline "Jangan Bagi Aku Membebel" Ben jangan marah yer...ada masa nanti aku belanja makan kat Putrajaya Terminal. eh..siapa sebenarnya Ben Nyah tu? 

Ciri-ciri Blogger Tegar bolehlah disimpulkan seperti ini:
  • Rajin Online dan Update Blog (Tak perlu 24jam ngadap tenet dan tak perlu behenti kerja untuk jadi full time blogger)
  • Mempunyai sekurang kurangnya 50 unuk visitor setiap hari
  • Seorang Blogger Tegar juga memstilah mempunyai rekod bersih di dunia cyber (Tidak pernah scam orang, Tidak pernah kencing orang dan tidak terlibat dengan entri fitnah)
  • Blogger Tegar perlu ada sekurang-kurangnya sebuah blog (Yang free pun tak apa)
  • Blogger Tegar mestilah berumur 18 tahun dan ke atas (Ini bagi memastikan beliau tiada sebarang sekatan untuk melawat blog rakan blogger yang dikategorikan 18sx atau 18sg)
  • Blogger Tegar biasanya seorang yang pandai memasak dan banyak resepi (Memasak di sini ialah seorang Blogger Tegar perlu tahu membuat entri dan resepi bermaksud kreatif)
  • Seoarang Blogger Tegar perlualah mempunyai blog yang telah diluluskan oleh SIRIM (Bermaksud Blog yang sudah diindeks oleh Google)
  • Dan yang paling penting, untuk menjadi seorang Blogger Tergar, seseorang Blogger perlua ada Identiti dan sebuah karya yang "Masterpiece" supaya akan lekat di hati blogger yang lain.
Nantikan Entri Bertajuk: "CIRI-CIRI BLOGGER TEGANG"

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

31 Motivasi:

@jura said...

so, i ni kire blogger tegar la ye..byk ciri2 persmaan tu..hihi

REMEDY said...

To Jura: Tahniah...thank visit ya

xazryx said...

adakah aku blogger tegar ?huhu ,aku rajin on9 and update blog ade la.

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Ini rupanya maksud kamu..
Aku ingat apa la sebabnya kamu mengajukan soalan ini di shoutmix aq..haha
Happy blogging bro..

Shahir @ Meng said...

aku xcapai lg tahap bloggger tegar..
sbb masih banyak lagi yg perlu dipelajari..

Nur Najihah said...

sy tiada dlm senarai ker..huhu..umo bru 14..

rhapsody LiN said...

hehe.. tringin gak nk buat en3 masak2..
:)

nosembilanbelas said...

hemm.. semua ciri dah nak ada kecuali yang last tue..dok tengah menunggu... terima kasih supaya boleh back to mission dan vission

nursarah said...

patutnya ciri ketiga tu letak kat ciri no 1. hehehehe

Jericho said...

Ler.. saya tak layak la jadi blogger tegar.. haha

Dauspozi said...

i bukan blogger tegar la nampaknya coz umo 16 taun... keh3

Mr Noble said...

Remedy kot blogger tegar :p

hazman aka species1980 said...

just blogging untuk fun dan luahan rasa hati...

kisahsensasi said...

Sekarang banyak orang guna istilah TEGAR untuk menandakan sesuatu yang ekstrem....

kisahremaja said...

hmm.... blogger tegar pun kena ikut kategori umur yea ???

mikro_kokus said...

hermm... ada yg x de lg neh.....

FarHa said...

harharhar..im not blogger tegar lagi la kot hakhak

Eciz said...

jadi saya bole digelar BLOGGER TEGAR la kan. LALALA~

nas said...

aku nie pon blogger tegar kot...
slalu gak online..
tapi hupdate makin kurang...menjadi 1 entri 2 hari..
huhu....nice entri...:)

latest entri


Fenomena Pelakon Berbogel Demi Skrip..

shaharil said...

Berdasrkan ciri- ciri yang diberikan aku rasa kau layak.

::fadxieza:: said...

saya nak jadi blogger tegar..
bleh x??

✿Bloodberry✿ said...

ermmm lom tahap blogger tegar ni walo pon de blog dh lme.. hehhehehehe..

Mia Liana said...

mia ni kategori blogger tegar ke? hmmm... tak tahu lah nak definasi camne... biasa je... huhuh

ieQa sWetLuv said...

apakahh~~??

Sir Marcello said...

ape pasal aku ada sikit jer ciri2 nie...nampaknya akan jatuh ke kumpulan blogger tegang nie..adei~

REMEDY said...

To Sir Marcello: Relax bro...ini semua cuma pandangan tepi remedy jer...janganlah risau

Sir Marcello said...

hahaha...sajer jer...tp kadang2 rasa cam aku kurang menulis benda yang bagus...

tp aku suka lepak kat blog yg bagus2...hahaha

Zul's Stuff said...

nmpknya aku blogger tegar la nmpknya..hehe

Belalang Hijau said...

rasenyer klu ciri2 mcm tue semua blogger ada...
tp yg last skali tue agak susah untuk d laksanakan...hee

lmbt lagi la utk belalang mnjadi blogger tegar...

bardboo said...

adalah sikit ciri2 tu..hehe..

Jom Lawat Blog Bardboo

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: