20 January 2011

Ranking Terkini FIFA: Malaysia Di Tangga 86

Aku sungguh berbangga menjadi rakyat Malaysia, walaupun Malaysia tak pernah dapat join World Cup tapi sekurang kurangnya pasukan Negarakita menduduki Ranking yang agak baik di dunia. Bawah 100 siapa yang tak bangga.



Pasukan Bolasepak Malaysia kini menduduki tangga ke 86 dunia dalam senarai FIFA. Majulah sukan untuk negara. Aku berharap satu hari nanti Malaysia ku tercinta akan dapat membawa cabaran di Piala Dunia.

Sumber: FIFA




"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

10 Motivasi:

belalang hijau said...

uik?
biaq betoi 86?
aritu tgk ats pd 100++ lagi...
mmg patut d ucap tahniah la dgn pencapaian tuh...

dGeohite said...

erk.. bukan 142 ke? (Updated 14 Jul 2010)

of tr@vels, 3nvironment, 9hotography and bl@bl@bl@ said...

142 la..ranking tuh dah outdated

Un Phat Lee said...

perrh.cayalah Malaysia

Faiz said...

bia btol..laos pun atas malaysia tu...lau btol..nmpk nye laos lebih hbt..huhu
***Hit My Latest Update Here***

Faiz said...

nie ranking bola pompuan la...haha...
FIFA/Coca-Cola Women's World Ranking...

aku igt laki...

HonEyBuNNy said...

hehhhe..datang tgk ja la sekadar info....xminat sgt bola..ngeh3

Mr Noble said...

haha! team bola pompuan, patut aa 86 :D

xazryx said...

nape dia tulis kt situ da turun ?bkn naek gile ke ?

nosembilanbelas said...

rasanya, baru je baca pasal malaysia nak minta jadi host world cup.. kalau ranking macam nih..tak jadi pasukan belasahan ke?sorry la, pasal aku bukan bonda yang boleh cite pasal bola dengan baik

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: