7 February 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah Indah Khabar Dari Rupa


Serius ni aku nak bagitau...walaupun kutipan filem arahan bro mamat Khalid ni dikatakan mendapat kutipan yang baik tapi mungkin orang sekadar simpati dan tertarik dengan promosi besar-besaran yang dilakukan...Ceria "Hantu Kak Limah Balik Rumah" lebih sudu dari kuah.

Aku tak nak hipokrit dalam bagi review filem-filem dan drama di Malaysia ni...sebab aku penyokong industri tanah air...x pernah nak beli CD atau DVD cetak rompak...nak download percuma ker apa lagi...aku memang tak pernah buat....tapi bila layan cerita yang digembar-gemburkan di Media tentang kelawakan cerita bro Mamat memang aku teruja...tapi aku memang hampa dengan plot cerita yang longgar...skrip terhuyung-hayang...kalau ada pun watak yang komedi....Johan Raja Lawak...

Bro Mamat khalid kena fikirkan lawak di luar kotak yang bukan biasa-biasa...jgn terlalu berpaut pada lawak dialek kenegerian yang kadang-kala menyengalkan kepala penonton....itu lawak biasa2 jer bang...aku memang support filem bro seperti Zombie kampung Pisang memang class...tapi untuk HKLBR aku cuma mampu bagi 3 bintang untuk filem Genre Komedi Seram....

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

19 Motivasi:

Cik Nathrah said...

setuju setuju. aku pon pelik kenape lah ramai yg ckap cite ni best. buang duit buang masa je tgk kat wayang.

REMEDY said...

To Cik nathrah: Cerita dongeng ni pada saya..bukan apa..yang nak menonton bukan saja budak2 sekolah rendah...mak ayah pun nk tonton sama...

misz myza said...

oh.. tak tengok lagi.. sebab kalau arahan mamat khalid ni, saya x gemor sangat..

Legasi Piston Pecah said...

setiap orang ada pandangan yang berbeza...
tak keseluruhan jalan cerita hantu kak limah balik rumah nie menghampakan...cuma mungkin ada kelonggaran sedikit tetapi mesej yang cuba disampaikan itu sebenarnya yang penting.

bukankosong said...

mmg hampeh pun, lawak jerk adala...cerita lawak kosong. Aku dah start tak percaya kata2 owg pasal cerita melayu nih besttt

http://bukankosong.blogspot.com/

REMEDY said...

To Misz Myza: kalau belum tgk baik pegi tgk...supaya boleh ada prove apa yang saya review ni bkn review kosong

REMEDY said...

To Legasi: So apa mesej yang bro dapat dari hantu kak limah?

REMEDY said...

To Bukankosong: macam iston pecah cakap...setiap org ada pandangan masing2...pandangan bro memang jujur

Tupai Karan said...

hehe aku pun xtengok / xdonlod pun gambar ni.. tak cukup tarik minat. coz da penah tgk filem mamat khalid sebelum ni. mungkin filem ni just untuk isi masa lapang atau xnak menonton filem berat2, leh la santai je :)

Latest Entry : Cara Untuk Trafik Mendadak Naik!

REMEDY said...

To Tupai: bukan nak kondem filem mlayu...tapi ada setengah review kipas filem ni lebih2 sgt

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ooo tak best sgt? Kengkawan I ramai plak yg promote2 kat FB kata best, maybe diorang kengkawan Mamat Khalid kot :D

REMEDY said...

To Mus: bagus sebab u jujur

REMEDY said...

To Miss Mirror: kawan2 i yg pro abg mamat pun mesti hangin dgn review i kali ni....

Amanina said...

baru je download. huhu. tapi tak tengok lagi

REMEDY said...

To Amanina: Download free ke paid tu...kalau free jgnlah...sebab tu dh kira cetak rompak

farah said...

tulah..farah pun pegi tengok lepas semua orang ckp best...tp agak hampa lah...rasenya rata2 yg cakap best tu sebb terpengaru sikit...memang ade part lawak..tp bila ending time ade hantu satu lagi tu tak sure nak takut, gelak or nangis..haha..

then ade masa cite tu buat orang dalam panggung tak sure nak gelak or nk senyum...

leh kate konfius gak la..hahaha


lagi best cite zombie..sbb banyak kali tengok still gelak kuat2...

*panjangnye komen...1st time jumpe orang tak suke cite tu..:)

REMEDY said...

To farah: betul lah tu farah...bagi remedy biar kita review secara jujur...cmo kipas2 ni..sebab bila ada yg kritik then baru industri filem Malaysia akan maju

Amanina said...

errr free. hoho.

REMEDY said...

To Amanina: Alamak...bahaya tu..

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: