11 February 2011

Raba Punggung, Ramas ikut Kemampuan

Haritu ada seorang Blogger tanya Remedy...boleh ke kalau kita nak raba dan ramas punggung?..dengan selambanya Remedy jawab..."Kenapa tak boleh raba dan ramas punggung"?...mestilah boleh... rabalah..siapa pulak yang kata tak boleh raba...

Tapi pastikan punggung yang nak diraba dan diramas tu milik korang yang sah..jangan pulak punggung awek wife atau husband orang lain...mau kena penyepak beb...ok lah...kita berbalik pada tajuk entri..."Raba Punggung:Ramas Ikut Kemampuan"..

Ada pepatah orang cina yang berniaga beritahu remedy lebih kurang 10 tahun lepas...."Lu kalau tapak tangan kecik, jangan ramas itu besar punya montot"...paham tak maksud pepatah cina ni....? lebih kurang macam pepatah melayu jugaklah..."Kalau beras secupak janganlah makan nasi segantang"...

Jadi, kepada sesiapa yang ingin memulakan perniagaan...gunakanlah pepatah di atas...kalau untuk rm50, janganlah berbelanja lebih dari itu...simpan sebahagian untuk dijadikan modal pusingan perniagaan...siapa nak rugi kan...

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

8 Motivasi:

Dawa said...

tips yang sangat berguna. makasih sahabat :)

Rie said...

sempoi tp penuh makna
aku suka entry ni!

Budak Botak said...

he3, paham3...

kidfx said...

hehehehe first time aku dengar pepatah ni..si penanya pulak, soalan macam tu pun ditanya. addess

4umyfans said...

sangat yeayy! kamu punya tips. amat berguna. teman suka. teman suka berbisnes. moh, beli zine Nokss! teman dan kawan0kawan. heEeee....

Miecyber said...

Ini tips manyak kelakar oooo hahahahahha

REMEDY said...

@Miecyber:...he he....tips lawak penuh sindiran ni bro

NazProperty said...

owh....bagus3...pepatah yang boleh diikuti

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: