3 March 2011

Blogspot Perketat Syarat: Perlu Daftar Kad Pengenalan Untuk Blog Baru

Lega rasanya bila baca tajuk dia atas tu...lepas ni senanglah pihak penguasa nak tangkap atau nak dakwa blogger-blogger yang rajin buat fitnah dan menipu melalui platform blog. Syarat seperti ini memang wajar dilaksanakan bagi menghalang unsur jenayah dan penipuan cyber tidak berleluasa.

Difahamkan juga, sesiapa yang ingin membuka sebuah blog mestilah berusia 16 tahun ke atas dan blogger yang dibawah umur akan diperkenalkan "Mini Blog" iaitu blog yang mempunyai ciri2 terhad sesuai dengan peringkat umur blogger bawah umur.

Harap2 cadangan remedy ini akan dipertimbangkan oleh pihak google...ini cuma cadangan remedy sahaja. jangan gelabah ya.


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

11 Motivasi:

Shahiran said...

Hahah, tak perlulah remedy. Had umur 16 tu melampau lah. Zaman sekarang budak darjah dua/tiga pun kadang2 berilmu lebih dari kita orang yang dah nak dewasa nie.

wanbu said...

huhu.... ngatkan bebetul tadi

br cadangan gupernya

SukeJunpyo said...

oo..cadangan upernya!! Ingatkan betul2 td.

powluck said...

rasa mcm dh gelabah gaban dh..
salam kenal..
lwt la blog sy yea..

Fazli said...

elok juga. sbb ramai sangat orang guna blogspot ni utk menabur fitnah. yg buat benda baik baguslah.

kelkid said...

tak boleh macam ni... aku memula guna blogspot zaman sekolah dulu..heshhh.. x patut. x patut.. lagipun, blogspot punya copyright tu bukan blogger punya..tulis apa2 pun copyright will go to Google..

Muhsin Aminudin said...

singgah ke sini.. kalau betul2 jadi. kita dikawal macam media massa yg len la..

jom singgah sini gak

saya_arief said...

ingat kan betul2..
hohoh..
cobaan.

fiziesss said...

Ala...ingatkan betul2..bagus juga cadangan tu..risau jgk kalau sebaran yang palsu..boleh timbulkan kerugian dan menyusahkan ramai orang..

cayrul.com said...

Ingatkn betul2.... Aku ade 10 blogspot nie... Mana la tahu blogspot nk block org ade bnyk blog... Huhhbuhu

Nancy Poh said...

owh..cadangan je rupanya...apapun, memang cadangan yg bagus..

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: