18 June 2010

DARKBATMAN DAN REMEDY BERGADUH...BETUL KER NI?

Traffic memang tinngilah kalau baca pada tajuk entri...tapi remedy dah berdamai dgn darkbatman...ikuti wawancara yang dibuat oleh darkbatman kepada remedy


Darkbatman: salam bro

Remedy: wslm batman...hang duk damansara damai eh...jauh tu...aku taman puncak jalil

Darkbatman: puncak jalil kat ner?

Remedy: dkt dgn cyberjaya

Darkbatman: ko leh jumpe kat ner bro
Darkbatman: chop.trafic ko bper?

Remedy: ari ni ker?

Darkbatman: mesti byk kan

Remedy: setakat pukul 9 mlm...impression 509...unik 302...sikit jer bro...aku baru jer guna teknik ni...
Remedy: ko lah otai...patutnya aku berguru dgn ko...
Remedy: traffic bro berapa harini?

Darkbatman: ceh
Darkbatman: ahaha
Darkbatman: ak x bw pun rini
Darkbatman: bru balik
Darkbatman: ade la lam 500++
Darkbatman: xbyk
Darkbatman: ahah
Darkbatman: weh..ajar lorr
Darkbatman: nt aku ajar sket2 sal en3 n blog kt ko

Remedy: RDS ni masih dlm eksperimen....kalau berjaya tarik trafik 1000 daily aku akan buat e-book...ha ha..amacam...cuma perkara yg paling penting computer kena power...

Darkbatman: cmne 2 bro
Darkbatman: ajar ler
Darkbatman: ak gigih nk belajar ne

Remedy: aku bab mengajar ni memang kena F2F...kalau tak...maut anak murid nak faham...ko guna lappy kan?

Darkbatman: yer..try la dlu bro
Darkbatman: klau x..ak p jumpe ko

Remedy: lappy kau dlm satu masa boleh open berapa byk window? maksud aku brp byk blog ko blh bukak dlm satu masa?

Darkbatman: lam 5 jer
Darkbatman: hehe
Darkbatman: klau duk umah ganu
Darkbatman: dpt ler 20

Remedy: sekarang ni kita nak kejar unique visitor dan impression dalam 1 hour rating...RDS ni sebenarnya utk tu...so..kalau kita blh visit 500 blog dlm sejam..peluang memang tinggi...

Darkbatman: mslhnye cmne nk melawat 500 blog lam sejam?

Remedy: sebab tu aku suruh baut bloglist dulu...bloglist ni penting supaya kita x silap masuk blog yg xder tempat menjerit...atau blog yg dah x aktif...ini langkat pertama...SEO quake dah install?

Darkbatman: ohh
Darkbatman: seo quake dh install rasanya smlm
Darkbatman: sebab dia suh restart
Darkbatman: aku copy dr list ko jela kan?

Remedy: ha kena restart...

Darkbatman: dh wt smlm
Darkbatman: cmne nk tgk dia ade ker x?

Remedy: boleh jugak...sekarang ni aku pun tgh kumpul list...aku target nak ada 7 list...setiap list ada 1000 url...cukup utk seminggu blogwalking

Darkbatman: giler laaa
Darkbatman: nt pas aku amek dr yg ko..aku try kumpul lg
Darkbatman: bro.bg url

Remedy: url apa?

Darkbatman: blog ko


Darkbatman: klau sal en3..cmne nk bg dorg stay.ak leh ajar ko
Darkbatman: ap yg perlu n xperlu utk blog
Darkbatman: nt aku ajar
Darkbatman: xde mslh klau ko x kedekut ngn aku
Darkbatman: ahaha

Remedy: alah...sama2 bloger...aku mmg suka...ini pun salah satu blogger network

Darkbatman: tau xpe
Darkbatman: pastu cmne

Remedy: aku cuma nak bagitau ko...ssecret dia computer speed kena laju...

Darkbatman: bro.. kene tau PR ker?

Remedy: PR ni lah paling penting

Darkbatman: speed 2 yg hampeh sket

Remedy: seem blog ko dgn aku sama PR0...so kita boleh bersaing cara sihat

Darkbatman: ahah.aku bru sebulan gune domain
Darkbatman: cmne nk wt PR ade pun ak xtau

Remedy: Bab PR ni story lain...sekarang ni target kiter nak dapatkan high daily traffic...chop..ko kejer mana?

Darkbatman: aku?
Darkbatman: xkeje dh
Darkbatman: jd blogger sepenuh mase
Darkbatman: ehe

Remedy: ko ada kenal blogger yang otai2?

Darkbatman: ade
Darkbatman: hehe
Darkbatman: nape bro
Darkbatman: tp dorg sme xkn ajar sme bende
Darkbatman: aku stil blaja gak
Darkbatman: byk study
Darkbatman: ahaha

Remedy: itulah pasal...sebab tu aku cuba create sendiri teknik...

Darkbatman: hehe
Darkbatman: bgs2
Darkbatman: ak xbper pandai comp
Darkbatman: kene godek2
Darkbatman: n kene byk usaha
Darkbatman: hehe

Remedy: aku bab computer ni more to hardware...software kureng sikit...tapi nk seribu daya...betul tak bro?

Darkbatman: betul2
Darkbatman: ko ade gak basic..ak xde
Darkbatman: ahaha
Darkbatman: ak dak phytochemical
Darkbatman: so klau wt product tau ler
Darkbatman: psl pc keen blaja dr A to Z
Remedy: nak tanya sikit...mcm mana ko blh tarik follower sampai beribu tu?

Darkbatman: erkk
Darkbatman: hehe
Darkbatman: aku bw
Darkbatman: tegur2 dorg
Darkbatman: pastu wat en3 kaw2
Darkbatman: so org masuk n follow sendiri
Darkbatman: sari paling byk aku dpt 40 org
Darkbatman: paling sket 5 org

Remedy: peh...meletup..dalam masa 3 bulan pertama ni kena keje kaw2 utk blog ni...pasal google akan index blog kiter setiap 3 bulan...kalau nasib baik...sebulan jer dh dpt Page Rank

Darkbatman: yer
Darkbatman: dlu blog aku mantap
Darkbatman: sari 1k++
Darkbatman: skg kene usaha dr bwh

Remedy: rajin ko join nuff gathering ek

Darkbatman: bole la
Darkbatman: sbb dr c2 leh ade network

Remedy: bkn ko fitness trainer ker?

Darkbatman: yer
Darkbatman: betul
Darkbatman: tp part time jer

Remedy: ko setuplah satu gym dkt tempat aku ni...market cantik

Darkbatman: mase x ckp bro
Darkbatman: lgpun fitness ne ak men2 jer
Darkbatman: ak lebih suka bisnes
Darkbatman: aku dh instal seoquake 2 bro
Darkbatman: pastu?

Remedy: setiap kali ko visit blog ko akan nampak statistic tool ada dkt bawah web browser ko...so kat situ kau blh tau PR blog yg ko visit

Darkbatman: yer
Darkbatman: betul

Remedy: mudah tak?

Darkbatman: ehh blog aku jer yg ade

Remedy: blog lain akan ada jugak bila dah fully loaded

Darkbatman: ha btol
Darkbatman: heh

Remedy: sekarang ni...dgn blog list yg kau ada...ko boleh pilih...sama ada nak visit blog PR0, PR1, PR2, PR3 dan seterusnya...kebanyakan blogger bila aku ajar benda ni baru diorang tahu blog diorang ada yg dah sampai PR4

Darkbatman: oh
Darkbatman: same la
Darkbatman: PR aku zerooooo
Darkbatman: sedih2
Darkbatman: ahaha

Remedy: xper bro...kadang2 bila PR ko dah samapai PR5 pun...tapi x maintain..PR akan jatuh...so...

Darkbatman: ohh cm2 ker
Darkbatman: pastu skg kene wtpe bro?

Remedy: ni kena amik masa sikit utk ko select blog yang ko akan rajin visit...tapi blog yang PR n/a ko jgn langsung x visit...sebab blog yg PRn/a ni lah yg akan naikkan traffic ko...blog yang PR dah tinggi..diorang jarang datang visit ko semula..faham?

Darkbatman: yer..ak pun zero bro
Darkbatman: heeh
Darkbatman: ohh cm2 ker?
Darkbatman: np yg tinggi jrg visit?

Remedy: itu hanya teori aku jer...x salah kalau ko nak cuba...

Darkbatman: oke bro..no hal

Remedy: logik akal..orang kaya kat malaysia ni agak sombong berbanding ordinary people mcm ko dan aku ni...
Remedy: berpa umur ko?

Darkbatman: 31
Darkbatman: hehe
Darkbatman: tua dh

Remedy: aku 30 bro 1980
Remedy: ko umur abg aku jer

Darkbatman: ahaha
Darkbatman: ceh
Darkbatman: setaun jer
Darkbatman: hahaa
Darkbatman: setaun jer bro

Remedy: xper...at least dpt jugak aku kenal siapa disebalik tabir darkbatman...ha ha

Darkbatman: hehe
Darkbatman: sbr jelaa

Remedy: ko asal ganu ker?

Darkbatman: xla
Darkbatman: klate bro
Darkbatman: pastu cmne aku kene wt

Remedy: list yang ko dah buat ko save dkt notepad...

Darkbatman: dh save bro
Darkbatman: aku amek yg ko
Darkbatman: plus ngn aku nye bw

Remedy: selalu ko visit blog buat mcm mana?

Darkbatman: aku bw cam biase la bro
Darkbatman: jerit sekuat hati
Darkbatman: ahaha
Darkbatman: tgk en3 best o x
Darkbatman: klau best aku drop kmen
Darkbatman: hehe

Remedy: aku pun macam tu jugak...tapi aku random shout

Darkbatman: np random bro?

Remedy: random ni umpama ko menjaring lar...aku x kire blog tu bagus ker tak bagus aku jerit jer...aku check...ada kunjungan balas tak...mana yg tak ada balasan...aku banned...senang tak?..so ko boleh filter genuine blogger

Darkbatman: haa betul
Darkbatman: tp umah aku salu yg dtg 2 mmg akn dtg
Darkbatman: klau aku jejak lambat pun..ak msuk dorg akn msuk
Darkbatman: pastu cmne ko jerit gune seoquake 2?

Remedy: seoquake tu tool untuk mudahkan ko select blog

Darkbatman: select blog cmne

Remedy: itu terpulang pada setiap blogger...kalau ko target blog PR3 ke atas pun xder masalah...sebenarnya makin tinggi PR blog yang ko follow atau tinggalkan komen...makin cepat PR blog ko naik...

Darkbatman: cm2 ker
Darkbatman: ak xtau pun
Darkbatman: hehe
Darkbatman: skg ne..cmne ko wt?
Darkbatman: aku xphm lg konsep ko
Darkbatman: klau bw, ak pun bw gak
Darkbatman: tp cmne ko nye target 2?

Remedy: ok...aku bagi lebih detail lagi...kalau ko target blog PRn/a dan PR0...ko akan mewah dgn traffic...sebab diorang ni pun nak kejar traffic...tapi kalu kau Target blog PR3 ke atas...traffic akan kurang...tapi Page rank ko akan cepat naik sebab...link blog ko ada dlm blog yg Page rank tinggi tu...bila google crawled blog yg PR tinggi...blog ko pun akan dpt tempias...ada faham?

Darkbatman: phm
Darkbatman: ape beza ngn bw cm biase bro?

Remedy: bw biasa x ada target...bw teknik RDS ada target...

Darkbatman: so ko cume masuk blog PR0?
Darkbatman: pastu leav komen blog PR3?
Darkbatman: cm2 ker?
Darkbatman: klau ak salah..ko betulkan
Darkbatman: hehe

Remedy: jgnlah kata macam tu..aku ni blogger yang adil...layan sama rata...apa yang aku ajar ni...lepas ko atau blogger lain dah tau..korang boleh ubah ikut keselesaan korang...aku x nak di cop blogger pilih bulu...haha

Darkbatman: bkn2
Darkbatman: aku nk ph

Remedy: maksud ko Page Ranking?

Darkbatman: betul ker bro?
Darkbatman: xde2
Darkbatman: ak kn tye ko
Darkbatman: cmne ko dpt traffic cm2
Darkbatman: so dr ko ckp,msk blog PR0
Darkbatman: cm2 jer ker caranya?

Remedy: sebab tu dlam langkah satu teknik RDS aku suruh korang buat 5 bloglist ikut dari PR0 hingga PR5
Remedy: so...setiap hari ko boleh rotate list yang ko dah buat

Darkbatman: hehe
Darkbatman: ouu..kira 1st gune PR0 pastu rotate every PR?

Remedy: yup...cepat ko belajar

Darkbatman: ade risk jugak la kan..hehe
Darkbatman: cume lebih teror dr cara biase
Darkbatman: ahaha

Remedy: xder risiko bro...totally halal...aku dah kaji dah...kita bukan buat guna robot atau auto...ini 100% human

Darkbatman: hehe
Darkbatman: kire skg ne.. kene bijak dlu
Darkbatman: masuk pr0 bru yg 1 n 2 kan
Darkbatman: cuz percentage dorg nk masuk 2 ker?

Remedy: setakat pukul 10 malam ni..unik 421...ni x jln RDS ni..duk melayan ko...ha ha

Darkbatman: giler
Darkbatman: ahaha
Darkbatman: betul ker bro caranya td?
Darkbatman: klau laju speed ..lagi cpt dorg kan?
Darkbatman: tp 24jam gak kan depan pc?
Darkbatman: adoi..ahahaha

Remedy: kalau nak jumpa aku ko kene buat appointment dgn secretary aku...ha ha joking jer...ko boleh terjah aku di Astro bukit jalil...

Darkbatman: betul ker pe aku phm ne?kot2 ler salah
Darkbatman: ahaha
Darkbatman: cess
Darkbatman: ahahaa

Remedy: mana ada 24 jam

Darkbatman: bole jer jumpe
Darkbatman: tp weekend bro
Darkbatman: hehe
Darkbatman: aku no hal
Darkbatman: kwn2 nye
Darkbatman: abis 2
Darkbatman: ko bw setiap sejam gak kan bro?

Remedy: tgk time lah...kadang2 sehari suntuk aku x RDS...tulah aku cakap...paling kritikal 3 bulan pertama...macam berpantang...lepas 3 bulan tu..bolehlah relax sikit...

Darkbatman: xphm bro
Darkbatman: bkn ker cara ne ca bw sejam sekali?
Darkbatman: cmne ko leh wt bende 2 stick?

Remedy: buat masa sekarang ni...aku cuma blast RDS seminggu dlm 5 kali jer...mean 5 jam seminggu...yang lebih2 tu..cuma reply apa yg visitor tanya
Remedy: tapi macam ko cakap tadilah...entri yang mantap jugak memainkan peranan penting...contohnya RDS ni lah
Remedy: faham x bro batman? aku nak keluar cari rokok ni...selain dari blogger tegar..aku juga perokok tegar

Darkbatman: giler ko..rokok bahya woo
Darkbatman: hehe
Darkbatman: ak xphm lg sbnrnye
Darkbatman: RDS 2 cume jerit kat blog ade PR kan?

Remedy: single lama2 lagi bahaya bro

Darkbatman: ahaha
Darkbatman: tau xpe
Darkbatman: ko dh kawen ker?
Darkbatman: klau 5kali..cmne dorg nk dtg lg bro?
Darkbatman: ak xphm lg
Darkbatman: yg aku phm p belog pr0
Darkbatman: jerit kuat2

Remedy: RDS= how fast and how many blog u can bw..mean touch and go...

Darkbatman: pastu ,...kene jerit lg jam setersnye

Remedy: x payah...lainlah sejam tu ko cuma sempat jerit dkt 50 blog jer

Darkbatman: kire kumpul byk2
Darkbatman: jerit sekali gus?

Remedy: sekarang ni rekod aku jerit sejam 450 blog...paling malas sejam aku buat 300 blog

Darkbatman: weh..gilerr
Darkbatman: ko jerit bende same ker?
Darkbatman: list blog yg ko bg 2 xbyk pun
Darkbatman: mane ko cr sampai 500?

Remedy: kumpul byk2 tu betul...jerit sekali gus tu x berpa betul...aku ni bkn robot...content nak jerit tu ikut mood...janganlah pulak ko antar spam

Darkbatman: haha
Darkbatman: abis 2
Darkbatman: cmne ko jerit 500 sekali gus bro?

Remedy: x bolehlah aku bagi semua...kang ko x belajar plak...aku abiskan masa hampir seminggu buat bloglist...kenalah usaha sikit bro...

Darkbatman: ceh
Darkbatman: ak blaja jer
Darkbatman: ak cm nk phm step ko 2
Darkbatman: cz blur

Remedy: maksud aku bloglist tu...ko kenalah tambah sendiri...pasal RDS teknik aku xder hal nak ajar pun...sharing is sexy bro...

Darkbatman: ouu..phm2
Darkbatman: kire ko kumpul2 la kan
Darkbatman: pastu ko jerit mane ko nk?
Darkbatman: pastu dorg mmg dtg umah ko ker?

Remedy: macam aku cakaplah...kalau ko jerit dkt blogger tegar...80% diorang akan jerit ko balik...tapi kalau ko jerit dekat blogger hangat2 taik ayam...apa ko dapat...biarpun blog diorang PR0...tapi dia bersungguh2...insya'allah boleh success...

Darkbatman: hmm..lam en3 ko ckp sejam leh dpt lebih 100 ker ape
Darkbatman: cmne 2..kire bende yg same ker?

Remedy: mana ada 100...aku dah kira..dlm sejam kalau ko fokus menjerit ko baleh hit 500 jeritan

Darkbatman: giler laaa
Darkbatman: cmne nk hit 500
Darkbatman: giler byk
Darkbatman: kene laju speed 2 bro

Remedy: memanglah giler...teknik RDS ni...tercipta bila kiter berfikir di luar kotak...

Darkbatman: bknla..nk menjerit sbyk 2
Darkbatman: klau slow memang hampeh
Darkbatman: same gak klau kite jerit 500 blog
Darkbatman: randomly
Darkbatman: cume kene tenet laju jerla kan

Remedy: x sama bro...sebab...kalau ko jerit randomly...ko susah nak target...ko pernah random shout tiba2 blog tu xder shout widget?

Darkbatman: aku masuk cam biase
Darkbatman: check2 shoutbox
Darkbatman: bru jerit
Darkbatman: kire klau gb 2 randomly..dia jd buang mase kan?

Remedy: kan dah rugi masa tu...RDS x mau buang masa

Darkbatman: ahaaha

Remedy: woi...aku cari rokok jap...nanti aku buzz ko...


*Ini adalah perbincangan ilmiah...so...pada siapa yang masih blur dgn teknik RDS...take note...
"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

43 Motivasi:

shiffaqiey said...

hahahahhaha..

Ery Farieha said...

x larat bce smpi habes
tp kau dok taman puncak jalil?
dkt sri kembangan kan?
setaman la kite.
hahahahaha

Farah-Izzaty said...

blur...

darkbatman said...

hahahaha..ape daa...kantoi maklumat sal aku..ces33

KamiTheBlog said...

cik darkbatman tade nk komen pape k??? ramai yg nk th respon anda..

~Bloggerina~ said...

jom la gather2 psl RDS.aku dok bkt puchong.klu ko lyn shisha,leh aku banje 1botol free.

farra8979 said...

ni bukan berdamai dh ni.. siap sharing info lagik.. hihihi... ^_^

+akufobia+ said...

lawan lepas da samasama sama power.baru fight.

AiZ said...

adoi.. ingatkan gaduh... baru nak panggil robin ngan jason mraz... hikhik


komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>BLOGGER-BLOGGER YANG SUSAH DAPAT DAN BAGI KOMEN!! YEEHA!! MARI SAYA TUNJUKKAN CARANYA..



sebelas said...

perhhhh aku paham kejap then lost kejap then paham balik..adehhh :)



http://nomborsebelas.blogspot.com/

ron said...

menarik²...aku pun macam berminat ngan RDS...tp masalah http://www.seoquake.com/ ni x boleh nak open...sape² membantu x..

Hasrol Nizam said...

sudah mula memahami rds tu ape..tq2..

ron said...

dah cube pagi ni...tak tau betul ke tak...nak mintak komen dari Remedy disini
http://papankekunciku.blogspot.com/2010/04/aplikasikan-teknik-random-direct-source.html

Nidza said...

wah...
best nya...
ni gaduh-gaduh sayang...

ooo...dekatlah dgn tempat keja saya...kt bkt jalil...

maCy said...

gile la otai2 belog ni~ haha

rutikeben said...

apa yg aku faham,rds ni cuma bw...tp bw dgn cara yang bijak..

rizal jabai said...

dasyat tol ...penat aku bace,kne bace 10 kali baru br masok pale otak..huuu

: bluedianthus : said...

ini bukan gaduh ni..ini nak buat trafik mencanak-canak naik..hehe

soffya cik bulan said...

huhh..bila lh dpt buat nie...:(

~Bloggerina~ said...

topik aku betul2 ggaduh dengn bloggers http://blablablabber.blogspot.com/2010/04/banned-from-shoutbox-kerek-owner.html

syahirul said...

panjang gile ko nya perbualan :P hahaa

aNiss said...

giller remedy...
aniss pown nk try....
:)
yeah...

~Bloggerina~ said...

yup,dok bkt puchong.serius ni offer banjer shisha klu nak lepak2 dgn mana2 geng blogger

bdk_SkemA said...

fuyooo ini mmg blogger tegar namanya...bnyk otai..terbaek ah bro remedy n darkbatman...

Jake Hays said...

fuhhh igtkn gaduh betul2 bro haha.. siap baca dari mula smpai habis ni hhaha... anyway.. aku pun nk try la gak teknik tu

abcmilo said...

adoi..
rds ni BW yg jimatkan mase..
cmtu ke?

|| NaFiRaa || said...

x paham sgt teknik nih~ adess la~

Mr.Bintang said...

nak blaja gak.. hahaha.. amik ko.. :P plzzz.. lalalala..~

Mohd Danial & Nurul Syuhada said...

xlarat nk baca.... + tak paham sgt! t sambung balik

Sakira said...

Baca penuh. Tapi cam DarkBatMan - masih kebluran lagi dowh !

Just nak tanya, we dah ada list PR0,1,2 dan seterusnya . . . and then just focus on doing blogwalking for those people's jer ke ? We just leave kita punya shout kat sana. And then keluar. For about 1 hour or so, buat blogwalking jer. And then, tunggu and lihat for their reaction. Camtu ?

Kepala Bergetar said...

oo macam tu teknik RDS, ada sikit faham.. ;-)

DaHLia said...

oh tidakkk..kenapa aku setia membaca sehingga ke hujung..??

hehehe dtg mengomen yer encik.. :)

belalang hijau said...

secara tak langsung bertambah ilmu belalang...
lain kali letak lagi entry sembang-sembang mcm tuh...
senang nak paham...
mmg sempoi lah..

yaya said...

panjang giler. penat baca. huf3.. tarik napas pepanjang..

darkbatman said...

ahahah..korang xyh ar bace. tutup mate..!!ahaha

M!Er4N said...

adeh letih mata ku membaca entry ni..pnjang bebenor..hahaha..but still kurang fahm ngan RDS

KASIH said...

remedy..sharing is sexy.. hemo..hemo.. saya dah btenggek kat blog u hampir 60 minit..baca n3 yang lepas2.. n3 ni saya baca 2 kali baru paham..sbb dialog guna bahasa ringkas ..susah nak paham.. kikiki.. saya dah install SQ ni.. mula2 memang blur...apa benda ni? godek2 klik sana klik sini.. bandingkan blog yang lebih gah dari blog saya... wahhh baru paham!!! pr1 saja kat blog saya.. nampak sangat tak aktifkan..
bagus juga kongsi2 ilmu ni.. walaupun saya lebih tua dari remedy..ilmu tak kenal usia.. jangan simpan rahsia.. sharing is sexy!!

ellis suriyani said...

erkk..ellis x nak ajar pon..ajar batman je..

FARHANNA~ said...

haha..
kantoi darkbatman da tue..hikhikhik...;p

Love Journal Of HazlizaHusaini'S Family said...

penatnya baca ...nk gi cr rokok jap..ups..silap...hahhahahha

Sir Marcello said...

gaduh lah lagi...leh gua kutip ilmu skit..hahaha
best giler gaduh macam nie..ilmiah skit :P

DJF CloSet said...

panjang nye..
berinformasi.. tp bile da smpai bwh.. nth ape yg dibaca kat ats :P

Liza Nova said...

ilmu ilmu... tq

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: