21 January 2011

Save Me Blogger (Ini Satu Kempen)

Bukan senang nak jadi blogger tegar..dan bukan susah nak kena kejar...apa yang remedy mengarut di hari penghulu hari ni...yelah di hari jumaat nilah terlintas di benak remedy untuk melemparkan sedikit pandangan dan juga meminta sedkit panduan mana yang perlu untuk mengharungi liku2 sebagai blogger tegar.

Susah ke nak jadi blogger tegar? siapa ada jawapan...meh lah kongsi...definisi yg remedy rumuskan, blogger tegar ni sebenarnya blogger yang secara full time ataupun menghabiskan byk masa di alam maya utk terus aktif blogging....betul ke tu....? senanglah kalau macam tu...tapi rasanya tak semudah itu untuk jadi blogger tegar...kenapa remedy kata begitu? banyak persoalan di sini...apakah blogger tegar bebas melemparkan atau membuat sebarang entri mengikut apa yang difikirkan dlm tempurung kepala blogger....kita blogger sekarang mana ada bebas...semuanya dipantau....

Pelbagai akta wujud untuk memantau setiap entri yang dicatat oleh bloggers...senanglah blogger kena kejar...kebebasan berkarya untuk blogger telah disekat...kerana nila setitik...rosak susu sebelanga...kerana blogger primitif....semua blogger terpalit sensitif....Aduka Taruna...sebagai contoh...kerana isu beliau..pelbagai akta wujud......Apa pendapat korang blogger tegar yang lain...lemparkan pendapat anda....SAVE ME BLOGGER....kempen yang remedy harap dapat menggalakkan para blogger dapat menjadi seorang blogger yang kreatif ke arah positif...bukan kreatif tapi primitif....

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"



Create your own banner at mybannermaker.com!

21 Motivasi:

hentakbelipat said...

sekarang kalau nak buat entry pun kene standby...kat utm pun salu kene pantau ngn HEP..

akuvision said...

kaji akta yang berkaitan dengan blog, blog terlalu universal dan meluas penggunaannya. Sesetengah pihak ada yang menyalahgunakan blog seperti menyebar fitnah dan dakyah palsu, jangan jagi blogger yang ke arah itu.
Blogger tegar ialah seorang blogger yang pandai membahagikan waktu.

ferienza hezra fara said...

no freedom lah~

tak suka.

applesakura said...

sgt bz ngan keje but still ada utk berBLOG!
sebab kite sume 1BLOG! muahahaha
cewah~

nuriz said...

kita berhak menulis dan beri pendapat, tapi negara punya undang2 jugak, apa yang kita tulis seharusnya mesti ada batas dan menjaga sensitiviti masyarakat.

tak ada sapa yang tegah kita nak jadi tegar menulis dan berblog, selagi kita di atas landasan yg betul.kan kan?

miss terra~SF~.STYLE.EDUCATED said...

tepuk dada tnya iman..
sume bnda da limit n batasannya
so..we mark our limit
pandai la menjaga ati,perasaan..nilai masyarakat setempat n juge kemuliaan agama kite

sHaFAa said...

lau rajin ber'blog' lah..lau mls ermm xde lah n3 baru

Jake Hays said...

replied on my blog :)

farra8979 said...

mmg rajin berblogging tp x dek la full time.. sbb kadang2 me got no idea.. ^_^

REMEDY said...

@hentakbelipat

Di Universiti pun sekarang x macam zaman remedy belajar dulu...dulu agak bebeaslah bersuara

REMEDY said...

@miss terra~SF~.STYLE.EDUCATED

bagi blogger yang faham mudah...ini bagi blogger yang memang sengaja cari penyakit...sukar kita nak halang

CikGadis said...

kalo bley mmg nk blogging jer. tp bnyk sgt keje laen. ari2 trkejar2 dgn esemimen. :(

Nur Hawa Mohd Zin said...

mula2 takot nak join blog ni sebab mcm2 kes..
~ tp awe kena wat hati2 lah..nak bg pendapat..sat g masuk ISA plak~
~ tp blog awe bnyk pasal personal life n pendata jerk ~
~ ape2 nak jd blogger susah...sebab kena tgk masa dan entri best nak kena tulis ( even entri awe tak best sgt pun.. )

pak long said...

salam...
mindaku masih berfikr...

CiK QiQi said...

kalau xcilap bace paper ble ntah depa nak pantau Myspace, Facebook, blogspot..u tube xksh sgt..tp depa yg xbtggung jwab nie nye pasal le...wpon Cik Qiqi masih bru dlm dunie bbloging nie, tp cm xptt kot dpa kaco...kalo nk kaco pon kaco yg dpe wt entry yg wat ajrn sesat tu ke...yg ajr cmne nk wt dadah ke...

Jangan wat bende bodoh n nyusah kn org len...cian org xbslh

Peace no war....

REMEDY said...

@CiK QiQi

sedih plak remedy baca rintihan cik qiqi ni...cik qiqi jgn risau...kita ni blogger haluan kanan...jgn risau tu semua...teruskan minat cik qiqi dlm blogging ya...

CiK QiQi said...

heheheeh.....................
just bg pndapat je en remedy...
maybe CIk Qiqi nie xlyk jd cm En Remedy n len2 yg hebat..just nk mramaikn majlis aje=))))

KamiTheBlog said...

mmg ssh nk jd seperti itu...byak rutin harian perlu diselesaikn...

Anastasyea said...

Kita nie part time je.. =)

lord snow said...
This comment has been removed by the author.
lord snow said...

blog ni bolh digunakan utk saling berkongsi ilmu cuma kita perlu tahap maksima ilmu yang ingin dikongsi

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: