14 June 2010

Blogger, Blogwalking, Blogjogging (Cara Ukur Kesihatan Blog)

Pagi tadi remedy bermonolog sendiri, betul ker aku seorang blogger? kalau betul aku seorang blogger...apa buktinya? aku ni blogger yang jenis macam mana? saja ikut2 orang lain ada blog...aku nak ada blog jugaklah...atau blogger suam2 kuku...ataupun blogger yang sihat? semua perkara ni bermain dlm fikiran remedy...sendiri tanya...sendiri jawab....So macam mana nak tahu kita ni blogger yang sihat atau tidak? so remedy buat kesimpulan...kalau nak tahu sama ada kita ni seorang blogger yang sihat...kita perlu benchmark dari blog kita sendiri. Jom kita ukur kesihatan kita sebagai blogger.



1. Visiting Others Blogger Blog

a) Blogwalking semula blog yang tinggalkan jejak di blog kita
b) Blogwalking bila Nuff berjaga dari tidur
c) Blogwalking bila ada masa lapang
d) Blogwalking mengikut jadual dan list
e) Blogwalking + Blogjogging
f)  Blogwalking tanpa mengharap blogger lain datang semula ke blog kita
g) Blogjogging tanpa kenal penat
h) Blogwalking + Blogjogging sambil makan supplement (suruh orang click nuff)



2. Entri Posting

a) Post entri guna idea dan kreativiti sendiri
b) Post entri ciplak dari blog blogger lain
c) Post entri seminggu sekali
d) Post entri sebulan sekali
e) Entri post banyak tapi tiada kualiti
f) Entri post kurang tapi kualiti

Ok...daripada 2 attitude dekat atas tu..korang dan remedy bebas memilih nak jadi blogger macam mana, nak jadi blogger yang sihat atau kurang sihat, atau perlu makan supplement baru boleh sihat or macam mana...semua tu kita yang kena tentukan. Cukup setakat ni dulu ekk...nanti remedy akan fikirkan lagi entri2 yang best dalam blog remedy...

kalau korang suka entri ni...korang boleh copy and paste ke blog korang dengan syarat "Respect Des Font" dengan memberi credit atau backlink ke blog remedy k....


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

22 Motivasi:

Faisal Abdullah said...

benchmark tu mmg penting untuk setiap blog

ice♥ice said...

kadang2 sihat..kadang2 demam..hehe

REMEDY said...

@Faisal Abdullah

yup...benchmark teramat penting utk blogger yang benar2 menitik beratkan kesihatan blog

REMEDY said...

@ice♥ice

ramai yang macam tu...ha ha...demam kura2 namanya

HonEyBuNNy said...

wahhh.nak cek eksihtn blog la...ehheh

REMEDY said...

@HonEyBuNNy

Miss honeybunny...silalah check...nak mintak remedy tolong check pun boleh

Colourful life said...

erm...
suka blog..tapi kdg x tahu nak wat entri ape + keje yang byak....sesekali x sempt nk blogwalking...^_6 ..CL pun tak tahu blog CL ketogari sihat ke tak......dan tak tahu entry CL disukai atau pun tak..

REMEDY said...

@Colourful life

ha...kesihatan blog ni xder siapa boleh ukur...tuan punya blog yang lebih kenal blog di sht ke tidak...remedy cuma bagi panduan asas sahaja

Legasi Piston Pecah said...

blog aku macam tak sihat je?

REMEDY said...

@Legasi Piston Pecah


apa plak tak sihat bro...mana2 aku blogwalking...pasti aku jumpa tapak kaki ko siap ada tulis pistol sempit...sihatlah tu...

nosembilanbelas said...

errr.... terdiam jap..
terpk gak...
ntah lahhh.
tapi TQVM...
back to vision and mission!

REMEDY said...

@nosembilanbelas

Betul tu no19...kita kena berfikir semula

MSR said...

Aku tak tahu kategori mana yang lebih spesifik.. huhu

tehr said...

tahniah remedy
kamu dah berjaya buat aku berfikir panjang...

REMEDY said...

@MSR

MSR jangan risau...take ur time...think it slowly...but make faster decision

REMEDY said...

@tehr

ya Tuan...ilmu yang ada cuma layak untuk dikongsi...yang ada ilmu simpan pun akan susah jugak...takut jadi pekasam

kay-N said...

camne ni sihat ke x..ada doc tuk cek x..suhu tinggi ke rendah..hehe..=pp

REMEDY said...

@kay-N

Kesihatan blog terlalu abstraks untuk disukat suhunya

ben said...

h) Blogwalking + Blogjogging sambil makan supplement (suruh orang click nuff)

bro klu blogger gak yg klik nuff. nuff xbankrup ke?

Anonymous said...

betol klik nuff 2 bro..tp awas nuff akan detect if kita ke blog org len, kita dok clik nuff blogger lain..silap hari bulan boleh kena band...so berhati2 bla spam ayat nuff 2 bro...ok.

jd lah silent clik..xpayah dok heboh..
nanti kita gak yg susah heheheheh

REMEDY said...

@Anonymous

lah...tahnk u lah bagitau...pakcik memang baru lagi dgn nuff ni...tgk mcm seronok pulak blogger lain duk tinggal message ckp klik nuff...thank u2 yang tidak empunya nama...anda memang silent lah

REMEDY said...

@ben

x taulah pulak remedy pasal klik2 nuff sesama logger...yang remedy tau..bila diorang tertarik dgn iklan nuff diorang kliklah...mean bila diorang klik diorang memang tertarik dgn iklan tu...tiada unsur paksaan

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: