24 July 2010

Filem Inception Idea Ciplak Dari Karya Anak Malaysia

Terkejut juga bila tahu idea filem Inception sebenarnya adalah idea dari anak Malaysia, Remedy pun baru jer tahu benda ni dan pencipta idea ni mungkin akan memfailkan saman terhadap pengarah terkenal Hollywood, Christopher Nolan keran isu plagiat idea asal mereka tanpa kebenaran.

Sumber mengatakan konsep asal ialah dari lirik lagu umpama mimpi dalam mimpi..memang macam tak masuk akal kan? tapi ini ada sedikit keratan yang remedy sempat ambil dari kenyataan tersebut.

"Kuala Lumpur –Jumaat - Kumpulan rock Damasutra hari ini memfailkan saman bernilai USD 300 Juta terhadap pengarah terkenal Hollywood Christopher Nolan. Menurut ketua kumpulan Damasutra Bahagia bin Daharun atau nama glamernya Baggio, Christopher Nolan meniru konsep mimpi didalam mimpi yang merupakan lagu popular Damasutra untuk filem arahan terbarunya Inception. Baggio berkata"

Kenyataan penuh bolehlah korang baca di sini:
Inception Ciplak Idea Anak Malaysia

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

8 Motivasi:

Salmia said...

lawyer dia,
addullah akhlakein segaraga Esq..
mcm pernah dgr je nama tu.. hehehe

suzzsuzie said...

biar betul....christopher Nolan ni pernah dengar ke lagu kump ni?

aren said...

ahahahaha..lawak lah.boleh plk layan eclips dulu

Mr Noble said...

haha! lawaknya!!!

AUR said...

hahaha...Semoga beliau dan peguam Segaraga berjaya...300juta tu...dpt 3juta pun jadi la..

Dark Half said...

kesian aku...bersungguh-sungguh baca siap dgn muka serius lagi

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

elmo blurb said...

adehh... kaget jeh.. hebat lah cite... :D

CiK NaThRaH said...

ni real ke pe? sy sangat lurus.. :I

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: