16 December 2010

Rahsia Tarik Trafik Dari Follower Terbongkar: Ruginya Korang Sebab Tak Jadi Follower

Apa harapan korang bila korang dah follow blog aku then korang nak aku follow bog korang kan? mungkin ada sedikit jer blogger yang follow blog orang lain disebabkan ikhlas nak follow. Kenyataan agak keras sikit, tapi biar pedas asal maksud yang aku nak sampaikan ni jelas. I follow u tau....jangan lupa follow i...biasa tak korang jumpa ayat ni? bersepah kan.korang jumpa ayat ni...pernah tak korang jumpa ayat macam dalam gambar kat bawah ni.

Biar aku ceritakan sikit pasal keuntungan menjadi follower kepada blog lain..diorang x follow blog kau pun xper..xder hal lah...sebenarnya, semakin banyak korang follow blog blogger lain, semakin banyaklah trafik yang masuk ke blog korang..x percayalah...remedy ni bukan boleh percaya sangat...jom aku bagi contoh...Korang join GengBlogger kan? selain korang baca entri terbaru..apa lagi yang korang nak tengok? korang tengok senarai blogger yang berdaftar dalam GB..selain tu korang jugak tengok Blogger terbaru berdaftar...betul tak? Blogger popular?


Samalah jugak bila ada seorang blogger baru atau lama yang singgah ke blog yang satu lagi, selain dia baca entri, dia jugak akan tengok2 senarai follower yang follow blog yang dia lawati tu...faham tak? so..dekat sini peluang korang untuk dapat visitor baru dan follower baru lebih cerah dan memang cerah pun..kenapa? sebabnya, bila blogger yang korang follow tu update bloglist..blog korang akan masuk dalam list secara automatic..setiap kali korang update entri, pembaca blog yang korang follow akan perasan sekali blog korang. ada berani?

Ramai yang berani ni...tapi ada satu Star Story aku nak bagi contoh...korang kenal blogger yang bernama Scottish?..selalu aku panggil dia SCOT...dia ni ada buat target untuk buat misi gila...apasal pulak gila? sebab dia nak jadi follower untuk 120.483 blog. Katanya sebab angka tu bersamaan dengan tarikh lahir dia...itu semua alasan jer bagi aku...sebenarnya SCOT memang tahu kelebuhan jadi FOLLOWER ni...Remedy rehat dulu k..



"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

58 Motivasi:

TOLANIC said...

Thanks for sharing the tips! =)

ScoTTisHioR said...

Remedy..tq..:)

ScoTTisHioR said...

terfikir sebab ramai orang nak orang follow, tapi xmulakan utk jadi follower..agak2 misi aku ni makan tahun baru abis..tq for ur support..:)

REMEDY said...

To Tolanic: U're welcome

To Scottish: Hujung tahun ni boleh kot abis misi tu

maisyah said...

Hai...
Good opinion..tapi tambah ckit eh..
Bagi sayala,suka follow blog yg sama jurnal la..cth sama interest, sama profesion atau apa2 la kan..baru best blogging..mesti dia follou..u follow dia jg dg ikhlas..coz d sama2 suka benda yg sama..macam org bercinta juga... :P

amirah said...

tips ni lain dr yg selalu kita dgr

REMEDY said...

To maisyah: bagus tambahan dari u ni memanglah diperlukan..sebab setiap idea yang dicetuskan jarang berhasil tanpa pengembangan teori dan praktikal

REMEDY said...

To Amirah: Tq Amirah...ada lagi tips lain yg bakal remedy kongsikan

ayin~weeweet said...

yeah..tq juga.ni yg semangat ni hehehe

Oong-ong said...

huhu..slalu nye blogwalking je..follow klw rase blog tu best tuk dibaca =_)

lea said...

i follow u,
u follow i eh...
:P

Dark Half said...

aku akan folo setiap blog yg aku masuk regardless content blog tu... tp mmg x expect blog owner akn folo blk, cam kata kau la, it's the matter of traffic

semua org nak trafik rite?tp bonus la kalau org folo blog kita ikhlas. sama² tlg tingkatkan trafik masing², itu lebih baik..(bg aku la..)

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

REMEDY said...

To Ayin: Teruskan semangat ayin yer..blogging ni sampai satu masa nanti korang akan penat..so strugglelah dari sekarang

REMEDY said...

To Oong-Ong: Lepas ni kena follow semua blog yg bro visit..x kiralah best kertak best

REMEDY said...

To Lea: Don't worry

To dark half: Zaman sekarang susah nak cari blogger yg implement win-win situation...kebanyakan pentingkan diri masing2..maaf kalau lasersikit...tapi kenyataannya begitu...nak cepat popular lah katakan

Cylia Chel said...

kalau sy..sy follow org tu dgn ikhlas..sbb entry org tu bgus..mcm blog remedy ni..

diraja22 said...

good info bro..

Mr Noble said...

alamak! blom join lagi la GengBlogger ni. takpe nnti join :)
bagus la tips ni, tq remedy :D

REMEDY said...

To Cylia: Blog remedy best ker? ordinary blog jer ni...tq follow yer

To diraja: Tq bro..blog bro tu pun apa kurangnya..blog singgahan raja2 Melayu

REMEDY said...

To Mr Noble: ha ha...cepat join..mantap tu bro.

Shahir @ Meng said...

same la..kkdg sy pilih blogger juga utk difollow..
blog member2 saya..
pas2 tgk ape kontent blog die.
jarang la follow blog yg banyak sgt cite pasal personal mcm diari.
kang orang cop stalker plak..hahaha.

Fina Fento said...

pernah kena paksa follow blog seseorang..sampai ke sudah saya tak follow..

REMEDY said...

To shahir: Betul tu shahir...mcm personal blog ni sebenarnya susah juga nak cakap...x follow nanti kesian plak...bila kita follow kata stalker...he he...xderhal lah

REMEDY said...

To Fina: Mak ai..sampai kena paksa...bagus ni buat entri...

nuriz said...

tak semua blogger suka trafik ada jugak yg tak suka kita ckp pasal trafik sebb bagi diaorang kita yg ckp pasal trafik penting diri je..betul ke gitu remedy? win win situation hanya bg sesama yg suka trafik dan blogwalking je kan

REMEDY said...

To Nuriz: Kalau ada 1000 bloggers, rasanya susah nak cari blogger yg xnak trafik. ini pandangan remedy jer Nuriz...lagipun kalau dia mengaku blogger, syarat utama untuk jadi blogger ialah blog mereka mempunyai trafik. mnimum 50 daily trafik

Yana KenJa said...

o...cam tu ea..baru tau..
thnx share info..=)

REMEDY said...

To Yana: U're welcome yana

mikro_kokus said...

thanks 4 sharing...^_^

REMEDY said...

To Mikro: Terima kasih...datang sini dan bagi komen

n@m@n said...

tulah..dah follow remedy, tapi remedy tak follow balik..hehe


dasyat idea scottish tu kan? semalam baru tahu..

REMEDY said...

To Naman: Jgnlah keik hati bila remedy x follow semula...ini semua berkait dengan entri yang bakal remedy post bertajuk

Blogger Femes: Antara Dilema

kakyong said...

salam kenal remedy..
ohh, kakyong baru tau yg follow blog boleh upkan trafic... kalo ikut rekod baru follow 400++ jer... tp trafik biasa2 jer kat blog kakyong... heheh, blog mak-mak.. mak2 jer lah yg rajin jengah... ;)

thanks for sharing.. & thanks singgah blog kakyong

PEREKA CERITA said...

biaser la camtu.. dah terlalu byk follow blog smpai xterlayan blog yg di follow.. tp tip yg diberi sgt betul :)

aku main blog smpai tahun ni je kot.. tp target blog dah ada 2000 follower hehehe....

encHIx laNDax said...

wah~gitu ke?thankz 4 da infooo~~

AUR said...

Timaksih kongsi tips...

Betul jugak...kata orang...kalau nak duit banyak, kena keluar duit kita dulu(modal)

Kalau nak follower ramai, kena la follow orang dulu...

Betoi Jugak!!

Sendra said...

seriusly first time dengar tips macam ni..anyway terimakasih berkongsi..

Lovelysya said...

a good tips to share..~

faeizx said...

best post nie!!!5bintang..haha

Mr Noble said...

alamak! GengBlogger ni kene ada facebook la nak join. aku takde lak facebook :p

MisZ NatH said...

salam u all...aku baru jugak lah buat blog nie..dalam 3mggu lepas..ape pentingnye trafic nie?
huhu...bagi aku xkesah la up ke tak, sbb mmg buat blog utk diri sendiri jer..so xtaw la plak ape fungsi trafic nie..heeee...anyone?

REMEDY said...

Kawan2 ku yang budiman...ada sesiapa nak tolong jawab bagi pihak aku untuk Misz nath ni....please..seyes aku tak tau jawapan utk apa fungsi trafic ni....

Anne Boleyn said...

jap..gue tak bape nak faham ney..

Abang Long said...

Meh aku jawabkan..hehehe
Kalau nak duit masuk berkoyan-koyan kenalah ada trafick bertimbun koyan dan dgn harapan yg dtg tu klik2 lah iklan yang ada..
Tapi bagi aku, traffik adalah penggalak untuk aku menulis...buat apa menulis kalau aku sorang jer yg nak baca? At least ada la somebody yg sudi baca dan komen baru semangat nak tulis lg.
kalau target semata-mata nak duit dari hasil klik iklan, elok buat blog yg statik banyak2 cthnya 100 ke 200 blog dan guna id iklan yg sama. Kenapa mesti statik? Habis tu, kalau dah ada 100 blog bila masa lak nak menulis entri?
OK Remedy..harap kena jawapan aku tuh..hehehe.
By the way..aku tengah sibuk gak memfollow blog org lain ni xkira la entri they all tu menarik or not...bnyk kelebihan yg aku dapat dari sebelum ini (tak pernah follow)..adios.

REMEDY said...

To Abg Long: Nice answer bro...so Misz Nath, remedy rasa dh dpt apa pentingnya trafic kan? enjoy ur blog k...

eqa said...

i follow you..hehe
nice enrty :)

~kuyam~ said...

Beneficial...thanks Remedy :)

REMEDY said...

To eqa: Towcey2...arigato...tenkiu

REMEDY said...

To Kuyam: Gunakan sebaik mungkin tips ini yer...

Nur Areefah said...

yeah! menarik ^_^
tenkiut~

hyprobulksmsreview said...

Alang-alang baik remedy follow blog aku juga. Boleh ke tuan?

PutraRocker said...

follow membawa berkat..wakawaka

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum,

Ada yg follow memollo disebabkan minat pada artikel, minat pada gaya bahasa, minat pada corak blog, minat pada tuan punya blog, mungkin..?

Tak salah kalau kita follow sebagai membalas kefollowan org lain pd blog kita. Bak kata seorang VVIP semasa pilihanraya kecil di Sarawak yg lepas, "You help me, I help you..."

Azwan said...

Menarik post nie... :-D

aye-na said...

ramainya follower kamu..thanks for sharing..
http://aye-na.blogspot.com/

Fariq said...

eh betul ke masuk dalam bloglist auto??
macam tak je??

Kyru Amyra said...

tenkyu! eh haa, good morning! hee

INFOzi said...

nice info.. thansk 4 sharing!

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: