20 July 2010

Siapa Artis Komedi Serang Kerajaan Dalam Facebook?

Inilah langkah popular yang sengaja dilakukan oleh seorang Artis Komedi tanah air yang secara terang-terangan menyerang kerajaan pimpinan Pak Najib di dalam laman sosial Facebook...Artis komedi ni memang dah suam2 kuku kerjaya dia...tapi tulah mentang ada ramai follower dan rakan di facebook lebih dari 5000 orang...jom kenali artis komedi tersebut...

ALOR SETAR: “Mungkin ini cara dia untuk cuba meraih populariti semula sebab kini semakin ‘suam-suam kuku’. Namun, tindakannya menghentam kerajaan secara berterusan menunjukkan dia mempunyai niat tidak baik.”

Kata-kata itu antara luahan kesal orang ramai mengenai tindakan seorang artis komedi yang melancarkan serangan secara berterusan melalui laman web sosialnya terhadap pemimpin negara dan kerajaan sejak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pengurangan subsidi beberapa barangan keperluan utama, Khamis lalu.

Artis lelaki terbabit menulis lebih 10 komen dalam laman sosial itu dengan kecaman termasuk meminta rakyat menukar pemimpin.

Bagi mereka yang tidak sependapat, artis terbabit mengambil sikap ‘menyerang’ mereka dengan mendapat sokongan konco-konconya yang mempunyai pendapat sama.

Eksekutif Pemasaran, Mohd Iqbal Abdullah, 30-an, berkata tidak salah untuk rakyat Malaysia menyuarakan pendapat, tetapi perlu berdasarkan fakta, bukan hanya berasaskan perasaan marah atau kepentingan lain.

Menurutnya, tindakan artis komedi berusia 40-an itu menghentam secara berterusan kerajaan sejak pengumuman pengurangan subsidi lima barangan utama Khamis lalu sesuatu yang melampau.

“Ini kerana rakannya dalam laman sembang itu hampir 5,000 orang dan dia mungkin cuba merasuk pemikiran orang lain,” katanya. 

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

12 Motivasi:

petite_girlz07 said...

mcm2 hal r skunk nie....

lazaac said...

lelaki tu bertindak dalam keadaan tidak berfikir secara waras.. memalukan artis se-Malaysia...

Kimizo said...

tak kisahlah
yang penting kita tukar yang baru
:-)

p/s naik di ahli bahasa kepada "penyelarasan"

Hazzy Ishak said...

kalau tukar baru pun, ingat boleh jadi baik ke?

Entry terbaru dari Hazzy,
Banci Penduduk & Perumahan. Sudah isi borang ke belum?

nawza_terbaek said...

siapakah org nya????

Parkcheek Chun Li said...

siapa?

Nazra~ said...

siapa siapa siapa?

meck said...

sokong artis tu!!

Anonymous said...

kalau tukar baru, belum tentu boleh jadi baik.
tapi kalau tak tukar tukar, mmg dapat le cam sekarang ni...hahaha!

Anonymous said...

blum tukar blum tau.....ape nak takut??

Anonymous said...

Jangan sedap sedap tukar...

Nanti jadi macam Penang dan Selangor...

Kampong tergadai, orang lain yang tepuk tangan...

Pikir pikir adik adik... kita cuma ada kuasa je, yang sekarang ni melayu begitu bodoh, diperbodohkan kaum lain!

Anonymous said...

saya bangga jadi orang penang.kami x dak masalah pun.mak n ayah saya dapat elaun sara diri.tempat lain ada....?elaun khas untuk warga emas.

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: