23 January 2011

Pengendali Blog/Forum perlu istihar perolehan online kepada LHDN

Pengendali Blog/Forum perlu istihar perolehan online kepada LHDN

"Berita minggu muka surat 11"



Mengikut Akta Cukai Pendapatan 1967 dibawah seksyen 7 iaitu hasil pendapatan mereka melalui internet juga perlu dibayar cukai..
 
Ada yang menyalahkan segelintir blogger yang terang-terangan memberitahu pihak media pendapatan mereka sangat lumayan hasil dari blogging.

Apakah dengan melaksasanakan akta ini akan mejejaskan periuk nasi blogger yang secara sambilan mencari sesuap nasi dari hasil iklan seperti "Nuffnang" atau "Google Adsense"?

Bagaimana dengan blogger seperti "Redmummy"? adakah pemilik blog ini akan diserbu oleh LHDN?

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

5 Motivasi:

Legasi Piston Pecah said...

pendapatan Legasi Piston Pecah...errr,tak sampai ribu pon...ratus pon jarang..haha

REMEDY said...

To LPC: Tapi LHDN dah dapt hidu ada blogger yg dapat hasil lumayan dari blogging...tapi kenapalah LHDN ni bersikap begitu?

Mr.PinGu said...

mcm byk.. nak dapat singgit pun susah sehari.. mothep LHDN nak ngecek??? kitorg penat bersusah payah nak naikkan blog kumpul traffic sedap2 dia nak pow duit kita!!

REMEDY said...

To Mr. Pingu: Itulah...kenapalah nak ganggu duit jajan kita ni...abislah pasni blogger semua ramai yg akan shutdown blog

papabear said...

biasalah... siapa lagi yg nak bayar kereta2 menteri dan petrol dorang kalau bukan kita... dah tak cukup duit ke?

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: