8 February 2011

JPJ buat hal lagi: kaji haramkan guna LCD Screen dalam kereta


Hari ini remedy baca satu artikel di The Star Online katanya JPJ akan mengkaji semula akta penggunaan LCD scree dan pemain DVD di dalam kereta. Mungkin sesiapa yang memasang akan disaman atau juga siapa yang ada benda alah tu cuma boleh menonton sewaktu kereta berhenti saja.

Tujuan sebenar pemasangan benda alah tu pun remedy tak pasti sebab ada yang kata nak suruh anak-anak yang duduk di sit belakang layan screen...so tak lah mengganggu driver ketika memandu...lagipun ada kebaikan dan keburukan pemasangan LCD screen ni sebenarnya.

Jadi, bagaimana pulak dengan kereta yang dah siap dipasang dengan gadget ini?

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

1 Motivasi:

Legasi Piston Pecah said...

memang bahayalah kalau sambil memandu tgk portable dvd tu...

lagi2 lcd screen kan...cuma kene kaji balik,ada tak kes2 kemalangan melibatkan kecuaian akibat gadjet nie?

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: