20 March 2011

Bagaimana Mahu Buat Bisnes Cyber Cafe

1. area tu penting terutamanya yang berhampiran degan institut pengajian sebab ramai student.
 
2. perlu buat bisness lain juga sebagai sampingan seperti printing, scanning, burning, photostat.
 
3. kena buat main games yang network dengan semua pc
 
4. harga rm2.00 sejam dah statik
 
5. internet perlu laju supaya pelanggan tak bosan 

6. lesen CC nie sekarang under entertainment bukan lagi ICT (klu tak silap)
 
7. Modal besar beli PC dan tools yang lain.. margin untung kecil . so kena cover dengan bisnes yang lain + letak pc banyak dan spec terkini + operating hours kene panjang 


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

3 Motivasi:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Ya lesen untuk perniagaan cyber cafe adalah dalam kategori hiburan, yakni serupa macam kita nak mohon buka kelab malam. Lesen tersebut hendaklah diminta pada pihak berkuasa tempatan.

Jika nak pasang game, haruslah dari jenis yang dipasang terus pada komputer, bukan dari jenis main melalui cd / dvd. Lain2 syarat perlu dapatkan kebenaran / pengesahan dari polis dan bomba untuk premis cyber cafe. Dapatkan pengesahan sebelum kita membeli barang2 komputer, takut nanti tempat tu tidak diluluskan, sedangkan barang2 dah banyak kita beli...buat rugi je nnt... Gunakan software yang asli untuk mengelakkan anda "dikacau" oleh pesaing yang ada disekitar tempat pilihan berkenaan...

uncle said...

uncle sememangnya tercari-cari tatacara nak bukak cc .. terbaek tips dari tuan ... jika ada tips lagi jgn lupa kasi tau ek...

uncle said...

wehhh uncle sudah lupa blog ni ko yg punya hahahha ... nanti misscall leh tak? 010-789 0220

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: