11 March 2011

Filem Hikayat Merong Mahawangsa: Random Review

Movie "Hikayat Merong Mahawangsa" diterbitkan oleh KRU Production dan diarahkan oleh Yusry KRU yang menelan belanja pembikinan mencecah sehingga rm8 juta kini menjadi fenomena baru bagi peminat filem tanah air. Diterajui Hero kacak berdarah Melayu-Inggeris iaitu "Stephen Rahman Hughes" dan bergandingan pula dengan Ummi Nazira. Ikuti Random Review di bawah.

Review 1

Hikayat Merong Mahawangsa memang terbaik....aku syorkan korang tengok sebab aku bagi 5 bintang untuk filem ini. kelemahan lak klu skala smpi 10 aku bagi 2 sebeb mungkin budget kecil. Kelemahan yang perlu dibaiki ialah perlu guna ramai pelakon tambahan baru best babak berperang. Kalau dah tegok dan suka tolong canang dalam FB sebab kita kena support malaysian filem .

Review 2

Best lagi yang ni sebb script diorang 50% english dan 50% malaysia. Masa mula-mula cerita start ingat dah macam tengok cerita hollywood dah..

Review 3

Dengar di suria fm, orang putih kata, filem ni menelan belanja 20juta USD...tergelak yusry...inilah baru dikatakan benar-benar filem

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

2 Motivasi:

dhiera said...

ini memang filem harus tengok~

Legasi Piston Pecah said...

aku nak tengok gak...sebelum hujung bulan nie

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: