16 March 2011

Forex Trading: Traditional Overlay

Kaedah trading :

masuk 2 pasangan sekaligus

pasangan satu : BUY GU SELL EU
pasangan kedua : SELL GU BUY EU


misalnya pasangan pertama dah - 100 pips , maka kita buka second layer dgn posisi dan lot yg sama , dan jika second
pun cecah -100 pips , kita bukak third layer pulak , begitulah seterusnya . ( maksud pasangan cecah -100 pips ialah begini,
jika GU dapat +150 pips dan EU -250 pips , maka net dia pasangan mendapat -100 pips ) .


sedangkan untuk pasangan kedua , jika pasangan pertama minus -100 , secara tidak langsung pasangan kedua ini pasti dalam keadaan
floating profit kan . maybe +93 pips atau +90 pips kan . ada 2 pilihan yg kita boleh buat disini :


1. close je profit tu , ambik takat tu je atau
2. biarkan je floating tu nak bertambah naik atau turun

( saya kekadang close dan kekadang biarkan je , ikut mood )


kalau tindakan saya ialah close dan ambik profit tu , maka tindakan saya seterusnya ialah ada 2 pilihan :

1. terus buka pasangan baru berdasarkan yg close tadi atau
2. tunggu dulu tengok pasangan yg lawan arah tadi turun sikit floting minusnya .

( ikut selera masing masing , takde kewajiban untuk ikut cara tertentu )


jadi dgn cara ini , kita akan terus menerus kutip profit di layer layer overlay tersebut . 

Sumber

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

0 Motivasi:

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: