21 April 2010

DURIAN SI RAJA BUAH



Peh...dah semakin jauh tajuk entri dengan tajuk blog remedy ni...tapi xper...untuk memriahkan lagi blog kitaransemula ni...remedy hadiahkan satu lagi entri yg jauh memesong tapi berinformasi...kalu lihat kat tajuk tu semua orang dah tau..durian si raja buah...peh..meleleh ayar liuq dowk...Remedy nak cerita sikit pasal si raja buah ni....siapa yg antu doyan? angkat kaki....

Setahu remedy durian ni ada macam2 jenis dan nama...antara yang remedy tau...seperti:


Durian Gajah
Durian Delima
Durian Siam
Durian D24
Durian batu
Durian Batu kurau
Durian Mausang
Durian kampung
Durian hutan
Durian raja udang
Durian xo.
Durian Kura-kura
Durian Kuning
Durian Ungu
Durian Tembaga

Kalau remedy lebih selesa makan macam tu jer...kalau dapat yang baru gugur tu peh punyalah sedap...tapi ada juga sesetengah orang suka makan dengan nasi...makan dengan pulut...makan dengan santan...ada juga yang buat tempoyak..gula durian...lempuk durian..dan macam2 lagilah mengikut selera masing2...so...sebagai antu durian...remedy memilih durian yg isinya pahit dan berwarna kuning or merah...kalau orang cina dtg nak beli durian diorang mesti tanya gua mau "Ang Bak" dan Kau Bak" punya isi...harga tolak nombor 3...

Tapi pada siapa yang baru nak cuba2 makan durian...jgnlah sampai overdose...jgn makan durian pastu minum air kopi...ini semua dilarang...bahaya tau...kalu overdose...boleh demam dibuatnya...kalau minum kopi lepas makan durian boleh pening kepada...so...orang cian kata Man Man Kia.....

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

20 Motivasi:

sHaFAa said...

durian!!
letak dlm budu bst nie..

BezBuddy said...

durian ungu??ade ke?hehehe

REMEDY said...

Bez: Durian ungu banyak di borneo

REMEDY said...

Shafaa: He he...yang letak dlm budu ni mcm mana plak rasanya?

NichKhun said...

durian.. hahaha.. durian runtuh paling best !!

Jake Hays said...

fuhhh meleleh air liur tgk durian ni.. dh mcm org mgndung plak.. mengidam hahaha.. Seb baik kat area aku lum musimnya lg, klu x, memang aku serbu!

KamiTheBlog said...

aduhaiiii bro...ni ta tahn ni....mau mkn durian neh..dushh2x!! from paq_su

Fia Abas said...

suka durian d24..sedap hehe =)

ATikah Mustapa said...

amboi bile citer sal durian tahu...tapi memag best la...bila nak balik kmpuing ni???sedapnya..

mungkin benda ni bleh bntu remedy...

jenis durian:DURIAN BELANDA N DURIAN BAKOK...(KELANTAN_)

Anonymous said...

kita akan kalahkan BN dengan sebatang pensil

Mr Kamikaze said...

Wah..sedapnya durian tue..meleleh beb...

kak cabai said...

asal buah durian jenis apa pun kak cabai suka.... makan dengan pulut sedap ooo...

nabilah_2908 said...

oh..durian...sungguh enak di makan begitu saja....hehehe..(^_^)

akiN aMar said...

hahaa...durian mmg sedap...
tp i just mkn 1jenis durian jer..durian belandan..ngeh3~
durian lain tolak tepi..xsedap..hee;)

Kepala Bergetar said...

ferghh.. ada 15 nama durian rupanya..
KB tahu 3-4 jenis jer..

Remedy dah pernah rasa semua jenis tak?

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh comel boleh mkn durian tapi xdalah fanatik..so..so jer..kalau balik kampung janggut pada musim durian nih jenuh di pelawa mak die suh habiskan sebijik durian..haah
pe2pun durian mmg sedap ..
xpenah tau pun apa jenis nama durian yg comel tau mkn sajok

+akufobia+ said...

suka air durian belanda.rindu.

aZHIeeDA said...

hu love durian so muah!

Jue said...

sedapnyerr durian...

'ang bak' n 'kau bak' tu ape? he2..

ALLIFF ZAINURIN said...

durian kat segamat x dew kew??? tp mmg sedap!!!

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: