12 May 2010

How to make closing sale

Salam 1Blogger

Happy visiting to all my blogger neighborhood and worm welcome to new visitor to "Akademi Blooger"...Cewah...speaking pulak si Remedy ni...alright....back to the topic...remedy akan share a lil bit..how to make closing sale....ini cara remedylah...bolehlah cuba kalau nak...

Question: Ayam keluar dulu atau telur keluar dulu? pening jugak nak bagi jawapan...ayam or telur dulu...persoalan dia dalam closing sale pun lebih kurang juga...kita nak jadikan potential customer kita customer atau jadikan dia kawan? mana yang kita nak pilih?

Bagi remedy...remedy lebih selesa treat potential customer as a friend first...after that barulah jadikan dia sebagai customer...senangkan caranya...bila kita dah treat potential customer kita sebagai kawan...maka akan lebih mudah kita nak jadikan dia pelanggan kita...ada yang setuju? lebih mudah kita nak buat closing sale.


Create your own banner at mybannermaker.com!

Macam mana cara kita nak treat potential customer as a friend...aha...simple jer...macam skill tackle aweks jer...Cara ni remedy selalu guna...apa caranya? pertama sekali kita sebagai peniaga ni janagnlah terlalu terikat dgn apa yang kita niagakan sahaja...pengetahuan kena luas...potential customer biasanya akan mudah tertarik dengan peniaga yang mempunyai general knowledge yang luas...so...jika potential customer yang datang adalah seorang doktor haiwan...study sikit pasal kerjaya beliau...sekarang ni boleh google jer...begitu jugalah jika yang dtang seorang nelayan...kenalah ambik tahu sedikit sebanyak tentang nelayan...dengan cara ini potential customer akan rasa lebih rapat dan kenal dengan kita...kan dah jadi kawan tu...

Satu lagi skill yang perlu ada pada peniaga dalam memastikan dapat buat closing sale ialah "Spontaneous Answer". Keupayaan tindakan spontan dalam menjawab soalan2 yang diajukan oleh bakal pelanggan adalah kunci kejayaan...tapi biarlah jawapan yang logik di akal...

Ok...rasanya cukuplah..perkongsian untuk kali ini di Akedemi Blogger. Harap membantu

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

13 Motivasi:

Jake Hays said...

keliru aku tgk topik ni, bila dh baca isi kandung, now i understand..

yeah, I agree with you Remedy.. first, we must make friends, then make them customer, so that both can do business without any problem..

REMEDY said...

@Jake Hays

Bro...topic tu saja remedy letak macam tu..ini bertujuan untuj cepat di index oleh google

So...kalau u dh faham baguslah...at least dapat sharing...

~Bloggerina~ said...

hehe..indexing ek..bila mo singgah layan shisha? leh gak gebang2 psl blogging.nak blaja nih

REMEDY said...

@~Bloggerina~

aduh...nak kena gebang2 ker...alah...belanja jer shisha...gebang aku x pandai..jomlah lepak taman puncak jalil

- zuriey - said...

cm kelas usahawan pula..bgus2

azve3 said...

dpt belaja sedikit sebanyak~bagus la cara tu~

mimi said...

nampak senyuman tu...hehehe

REMEDY said...

@- zuriey -

nampak macam kelas ker...ha ha...boleh buat kelas lah pas ni

REMEDY said...

@azve3


biar sikit asal bermanfaat...thank for read..

REMEDY said...

@mimi

senyuman...nampak ek...peh...tinggi amalan cik mimi ni...remedy nak belajarlah

GnoLa12 said...

caya bro...
den setuju sbb den pun guno pendekatan yg samo.. mostly 90% berjaya..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: