15 June 2010

KFC vs. KFC

Tagline "Sehingga Menjilat Jari" memang sudah sinonim dengan Kentucky Fried Chicken (KFC)..Di mana saja kita pergi pasti ada gambar uncle berambut putih melekat depan cermin restoran...kadang-kadang kesian jugak tengok uncle tu...tak penat ke dia melekat jer kat situ....sebenarnya dia dah bagitau remedy....satu hari nanti dia akan hilang jugak...tapi dia akan hilang bila restoran KFC dah bankrupt...dah tak laku lagi...masa tu secara automatik dia akan hilang dari pandangan. Alang2 kita nak boikot produk yahudi...nilah masanya nak bagi uncle lesap...


Ada sesiapa antara korang pernah terdengar atau terbaca tagline ni..."Resepi Orang Kita, Rasa Macam dia"?...inilah pesaing kuat rankaian restoran Kentucky Fried Chicken....KFC jugak namanya...nama macam serupa tapi sebenarnya 100% berbeza...KFC yang ini ialah "Kelantan Fried Chicken"...Remedy sendiri memang belum pernah mencuba keenakan ayam goreng stesen yang menjadi menu utama KFC ini...tapi apa yang buatkan remedy terpanggil untuk buat entri kali ini ialah pemikiran dan juga idea yang terlalu kreatif dapat kita lihat pada tagline KFC versi Malaysia ni...tabik spring remedy beri pada owner KFC ini....
Jom support makanan dan barangan orang kita....pada sesiapa yang berada di kawasan bandar baru bangi bolehlah cuba ayam Goreng Stesen ni ya....


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

15 Motivasi:

Admin My J SSU said...

salam, memang patut sokong produk umat Islam....jom pakat gi beli..

ron said...

aku sekarang dah layan RFC je...

Legasi Piston Pecah said...

betul tu...kasi boikot...!

REMEDY said...

@Admin My J SSU

jom beli...bagus KFC malaysia ni...idea pun kreatif

REMEDY said...

@ron

Ron Fried Chicken ker bro?

REMEDY said...

@Legasi Piston Pecah

kasi bungkus

nosembilanbelas said...

kat bangi kan.. seksyen berapa..boleh try nie

REMEDY said...

@nosembilanbelas

bro boleh jumpa di bandar baru bangi atau di sg. merab...byk rankaian francais dia ni

myFirdaus said...

jangan sekadar boikot di mulut, tapi KFC, McD... sume penuh dengan orang.... aku secara terus terang menyatakan yang aku x brani nak boikot sume tuh.... sebab agak susah nak kawal diri yang dah terbiasa.... tapi aku akan cuba sedikit demi sedikit...

REMEDY said...

@myFirdaus

sekurang-kurangnya ada niat Tuan....

Mr Noble said...

Aku penah nmpk gerai ni kat tiga tpt, putrajaya & bangi (dua tpt). Tapi tiga2 tempat tu banner dia tertulis "Kelantan Freid Chicklen"
Tak tau la apsal dia spell camtu, maybe ada isu copyright dgn KFC kot?

Ahmad Zaki said...

saya pernah jumpa wakil Kelantan Fried Chicklen masa diaorg join satu pameran di Selangor. Diaorg kata bila mereka buat promosi, mereka guna nama penuh dan ejaan chicklen memang sengaja dibuat begitu agar tak kena saman dgn KFC sebenar.

Pilihan yg lain ialah Radix Fried Chicken (RFC), yg sebelum ni terkenal dengan minuman kopi "mai secawan..". RFC dah mula buka restoran yg setanding dengan restoran makanan segera yg lain. Kat Melaka, diaorg buka kat Mydin MITC.

ShaNaz said...

salam..
m.. untuk info kawan2 semua (elak di saman kerana wrong info..hehehe)

KFC (Peninsular Malaysia) ni LANGSUNG tiada kena mengena dgn YAHUDI!

Ia anak syarikat KFC Holdings Bhd dan KFC Holdings Berhad pula anak syarikat QSR Brands Bhd..
QSR Brands Berhad pula dimiliki oleh Johor Corporation (chairman ialah Tan Sri Muhammad Ali Hashim) seorang melayu anak bumiputera yang beragama Islam.. Sebelum Johor Corp beli QSR ni, ia dimiliki oleh Kulim Berhad (juga milik Bumiputera)

So tiada kena mengena dgn salurkan duit pd YAHUDI ke, ISRAEL dsb!

KFC ni ada kilang dan feedmill farm sendiri di Klang dan Shah Alam termasuklah ayam sendiri, air pokka, sos LIFE, coleslaw etc..

so..remedy..bahaya tau post2 mcm ni.. defamation ni..
please correct the statement sebelum disaman huhuhu..

sy peminat KFC merangkap legal advisor di KFC Holdings Berhad :)

semua makanan KFC adalah HALAL (confident giler) dan tiada keraguan :)

bukan itu saja, PIZZA HUT, KEDAI AYAMAS dan RASAMAS juga anak syarikat QSR Brands dan semuanya HALAL ..

ada keraguan boleh tanya saya di

http://www.scottishajjar.blogspot.com

so jom support anak2 melayu yang mencari rezeki halal ni yg kebanyakkannya bekerja di KFC, Pizza, Rasamas, Kedai Ayamas..

peace..SEDAP HINGGA MENJILAT JARI :)

ShaNaz said...

lupa pulak.. no heart feelings.. jgn lupa blogwalking k.. :)

Haz said...

Support Kelantan Fried Chicken(KFC)

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: