1 June 2010

MillatFacebook Satu Pembaziran

Kenapa perlu ada MillatFacebook? bukan ke kita sudah biasa guna Facebook? facebook ada beratus juta ahli. semua dah ada di facebook. Terkenal di serata dunia laman rangkaian sosial terbesar di dunia. Kenapa kita nak pilih MillatFacebook yang kita tidak kenal lagi siapa pemilik, apa tujuan dan objektif. Apakah sekadar propaganda Israel  sahaja. Kenapa kita mudah percaya dengan propaganda dan mainan jahat puak zionis. Facebook menjanjikan pelbagai kemudahan dan juga ruang untuk kita semua melalukan jaringan perniagaan yang terjamin. Sedangkan MillatFacebook yang ahlinya dalam sekitar 125,000. Membazir masa dan waktu saja join MillatFacebook.

Nanti dulu...Tajuk dan perenggan pertama entri ini memang boleh membuatkan pembaca serta rakan blogger bengang dan marah pada remedy. Sabar..Ini semua satu perang psychology dari remedy. MillatFacebook bukanlah satu pembaziran. tujuan asal penubuhan MillatFacebook adalah bagi menjadi lidah serta suara masyarakat muslim seantero dunia untuk mengutuk aktivi "Everybody Draw Muhammad Day" yang secara terangan menghina Nabi Muhammad S.A.W. 

Persoalan di sini, apakah kita sudah bersedia meninggalkan Facebook? ada sesiapa yang boleh berikan pendapat atau jawapan? remedy sendiri menyokong penubuhan MillatFacebook dan telah berdaftar sebagai member. tapi masih juga terus menggunakan facebook. Pada sesiapa yang ingin delete akaun facebook boleh guna link di bawah. cepat dan mudah.
http://personalweb.about.com/od/makefriendsonfacebook/qt/delete_facebook_account.htm?r=facebook



"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

14 Motivasi:

Farah-Izzaty said...

tu la pasal.. dah daftar juga utk MFB.. tapi still guna FB lebih.. lagi pula, MFB pun dah buat announcement yg line utk penggung MFB kat malaysia memang lambat sebab sistem apa entah.. tak ingat pula.. so semangat nak masuk MFB pun tak berapa nak ada.. hmm...

amar haziq said...

MFB vs FB
siapa menang?

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

miss terra~SF~.STYLE.EDUCATED said...

sy pon dh join MFB
tp 2 la..ssh nk msk n xbyk aplikasi lg
so agk bored n stay le ng FB myb 4 a while

Fareast said...

Tunggu MFB nie cukup stabil.. say gud bye to FB.. :)

akuvision said...

guna MFB, facebook jrang masuk, ada pun untuk ping blog pada gengblogger

Mijie said...

mmg klu nk berhenti trus dari login FB agak ssh coz dh ramai kenalan kat situ tp kita boleh berhenti secara perlahan2..hidupkan MFB..sokongan perjuangan islam..

Shuk said...

mmg masih tak dpt lgi stop guna fb..slh 1 sebab pun GB masih guna link fb utk login. tggu la millatface dah byk applikasi, bru trus guna ~

Saddan Juhari said...

apsal nme dy millat? ape mksudnyer?

Roronoa Zoro said...

aku sentiasa bersedia meninggalkan FB sebb mmg dah xde akaun.. dari awal lagi dah x berkenan dgn FB.. huhu..

sinariman10 said...

Dua Bleh gune,,,

sinariman10 said...

semue tue termasuk jaringan networking,,,untuk berhubung dengan yang lain...janganl;ah berpuak2...

hanis aleeya said...

pergh.. nak delete akaun mana? personal? artist collecting? game? or GB? Hmm..

[ok. mesti u cakap: gila tul minah ni sampai 4 akaun fb]

Anonymous said...

millatfacebook ni ditubuhkan oleh pakar IT dari Turkey (klo xsilap) khas utk umat Islam sedunia.. SOKONG punubuhan mfb....

paan said...

sama la kita...aku akan stay ngan fb untuk sementara waktu...dan dalam masa yang sama terus mengajak2 rakan2 aku untuk join millat facebook...nanti bila millat dah power , ramai2 la kita berhijrah ke millat dan tinggalkan fb terkontang - kanting

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: