18 July 2010

Buffered Earning: 10 kempen dalam masa dua bulan

Aduh, sebenarnya mata remedy dah masuk kategori koyak rabak, tapi jari ni masih gatal nak berjoget, lantaklah ko jari..pegilah berjoget...dah diberi berjoget..memilah pulak...katanya nak berjoget pasal nuffnang, ikutkan malas nak cerita pasal nuffnang earning ni sebab remedy masih setahun jagung dalam dunia blogging ni..putik jagung pun tak nampak lagi. Tapi kalau korang tak kisah remedy share lah juga pasal buffered earning ni.




Gambar dekat atas tu ialah tiga iklan buffer yang masih berjalan dan tujuh iklan buffer yang dah jadi metered earning. Jika dilihat betul2 gambar tu jumlah keseluruhan BE yang remedy dapat ialah 10 BE dalam masa tak sampai dua bulan. Remedy rasa bersyukur sesangat sebab buffered yang remedy tunggu2 akhirnya lekat jugak.

Ada beberapa orang blogger yang mengadu pada remedy yang blog diorang tak pernah dapat BE, so ini pendapat remedy, kepada sesiapa yang masih belum dapat BE, cuba maintain daily Unik Visitor dalam 300 sehari dan cuba maintain dalam seminggu atau 2 minggu. Bila dah capai target tu terus shoot e-mail pada Robb, tak sampai seminggu BE mesti melekat kat blog korang. 

Itulah strategi yang remedy gunakan, memang menjadi, dan bila korang dah dapat BE dalam blog, kalau boleh tarik seberapa ramai pengunjung ke blog korang sewaktu kempen iklan tu berjalan sebab earning BE ni korang akan dapat lebih banyak bila jumlah pengunjung korang beribu ribu lemon.

Lagi satu, masa korang nak shoot e-mail kat Robb nanti, gunalah bahasa yang menunjukkan korang naif pasal BE ni. Gunalah bahasa dan ayat manis yang korang pandai tapi jangan buat ayat macam remedy tulis kat entri ni...mintak maaf bebanyak, ayat remedy guna ni dinamakan ayat seribu kusut...

"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

24 Motivasi:

Amir Izzat said...

wah..menarik lah..haha..amir baru je sikit..hehe...

Cylia Chel said...

sy br dpt 2 BE..11 kempen..

REMEDY said...

To Amir: yang paling penting visitor kena ramai dulu amir

To Cylia: Sikit2 lama2 mencanak macam roket...

zahidah dihaz said...

hurm...than for the info... tapi nak suruh visitor sampai ratus2 daily tu yang payah..lagi2 la sekarang ni dah mula sem baru...agak susah nak berkunjung ke blog kawan2...

REMEDY said...

To zahidah: kenalah susah payah sikit...awal2 je susah...nanti bila dah ada pengikut setia dan banyak keyword yang mahal kat blog awak tu...boleh bersara blogwalking...ha ha

Mr Noble said...

baru start je ni, kene carik ramai unique visitor dulu :p

REMEDY said...

To Noble: Orang tua2 kata..pelan2 kayuh bro

faiz said...

smart la remedy!

REMEDY said...

To faiz: kena register nama company ni...ko bagi aku idelah..."SMART REMEDY"...tapi kalau ko jumpa aku selekeh jer...pakai selipar nippon

CiK QiQi said...

remedy..metered earning tu cmne lak

shiyda said...

byknye . shiyda bru sikit je . huhuh

jack said...

pergh...masyuk tu bro

Zqah Ail said...

saya baru dapat be yg pertama =)

a i d a ; said...

wah. seronoknya dapt BE. =)

sop said...

tahniah2..
mmg masyuk la bro..

velasrizal said...

wah tahniah la..jeles..jeles..

Jersi Baru Manchester United Musim 2010/2011

anazeyy said...

remedy: ajar sy dgn detail.. sy bdk baru jd xtau pape pon.. btw tq bg info masyoOk nie...

Sir Marcello said...

superb!!
hahaa aku nak maintain UV tue makan masa...blog tah hape2...future mungkin boleh kot...

REMEDY said...

To Sir Marcello: sebenarnya kalau bro dpt maintain 500 uv sehari pun dah ok

Dark Half said...

aku pun baru dapat first BE. dlm 2 bulan ni baru nak aktif

REMEDY said...

To dark: teruskan usaha untuk dapat BE yang kedua dan seterusnya

Ummi Hanie said...

tahniah

rekod sy penah dpt 8 BE skaligus tp skang tinggal seketol jek..jadi ler...

remedy , ada award ni utk awk . kalau sudi , ambiklah . sy xmintak balsan apa2 pun cume nak pass kan award pd mereka yg patut dpt..hmm maybe remedy dh penah dpt kot?

http://ummi-hanie.blogspot.com/2010/07/lagi-lagi-award-interesting-blog-top.html

syaveyron said...

g00d inF0 bro...,thnks

Hans Razali said...

saya tak faham langsung benda ni >.<'

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: