29 January 2011

SCAMMER ALERT KES 1

SCAM terkuat MALAYA.. Beware of this GUY



Aku berasa puas hati, sbb dapat korek gambar ni dari website dia selepas hempas pulas cuba dan cuba.

Administrator Note : Jangan masukkan gambar

Aku nak korang warga  supaya berhati2 dengan mamat ni.
Dia dah kaya-raya dengan duit beratus2 org yg dia dah deal. konon nye bukak perniagaan bela ikan keli secara Contract Farming.
 
Tu kat gmbr tu la tapak yg memudahkan penipuan.. orang/pelabur akan mudah terpedaya bila tgk kolam dia yg 200-300 kat tapak tu.. tp x sampai separuh pon ada berisi dgn ikan.

Aku salah sorang yg TERKENA SCAM dari dia ni. kalau aku sorg je dia mampu angkut RM 12,000. kalau total dengan semua yg melabur.. dari sumber aku bole caya, akaun mamat ni 1 ketika dulu, cecah lebih RM 1 JUTA!.
 
pak aji 1 kampung dia pon dia boleh belit. Skrg dia x berani balik MERSING lagi. ramai org JOHOR dah tunggu dia. Bukan Johor je, aku dah kumpul mangsa kena tipu ngan dia serata semenanjung. Paling jauh Perlis.. Selangor, Melaka, Pahang, N.Sembilan, KL, antara yg banyak terkena.

Ni ayat aku copy paste dari salah sorg mangsa yg dapat track dia sikit2 "Mamat tu tinggal di KL dengan bini no 2, Masa mula2 bisness, ramai yang melabur so duit tu dia kahwin dengan orang Terengganu yang berkerja di KL staf MARA lagi. Sekarang ni buat bisness kropok lekor, baju kaftan dan macam-macam guna nama samaran.No tel jangan cerita 10 kali bertukar."

Aku dan kawan2 je dia dah dpt dekat 100,000. sebab kitorg ni pakat2 kumpul duit sama2, invest kat mamat ni. Janji pulangan lepas ikan matang, tapi habuk pon xde, alasan menggunung dia bagi. tukar2 no henpon tu dah biasa sgt.

Ni aku dan mangsa2 yg dah kena, dah buat laporan polis, laporan kat badan berkanun dan mahkamah pon ada. tunggu keputusan dari semua je ni.

ni laman web yg aku jumpa, hasil pemberian dari geng senasib dengan aku..

http://kd.rezekivirtual.com/penafian/pelancongan.html 


SUMBER ASAL 


Penafian: Semua kes penipuan yang diletakkan di blog kitaransemula tiada sama sekali ada kena mengena dengan pengendali blog (Remedy). Diambil dari sumber asal yang dipercayai benar. Remedy tidak akan bertanggungjawab ke atas apa sahaja tindakan. Artikel ini sekadar perkongsian oleh sebab mencari kebaikan


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

1 Motivasi:

Legasi Piston Pecah said...

macam-macam cara nak menipu kan sekarang..
lagi-lagi bila dah ada teknologi yang semakin canggih sekarang...

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: