25 July 2010

Pendapatan Sebulan Dari Blog Kitaransemula

Assalamualaikum dan salam sayang kepada pembaca blog kitaransemula dan rakan-rakan blogger Remedy. Sejujurnya Blog Kitaransemula telah wujud dari Febuari 2009. Keweujudan blog ini seperti pepatah lama hidup segan mati tak mahu...lebih kurang macam tu lah gambaran awal blog ini. Nama kitaransemula juga berinspirasikan dari perniagaan offline Remedy iaitu Kitar Semula Komputer".

Setelah genap sebulan blog kitaransemula bergiat aktif dalam dunia blogging, mungkin masih terlalu muda untuk remedy membakar semangat blogger-blogger lain di luar sana. tetapi sekadar untuk memotivasikan diri sendiri, remedy ingin berkongsi pendapatan selama sebualan melalui blog kitaransemula. Pendapatan ini tidak termasuk aktiviti kitar semula. Pendapan blog kitaransemula terhasil dari beberapa sumber.

Sumber 1: Penjualan E-Book RDS

28 Unit E-books x RM30 = RM840 (bayaran diterima dari M2U, Paypal dan Top up Maxis)

Sumber 2: Ruang Iklan

4 unit iklan kecil x RM10 = RM40
4 Unit Iklan besar x RM20 = RM80

 Sumber 3: Nuffnang

 RM18.00 (masih belum dapat dapat cash out)

 Jumlah keseluruhan RM978

Alhamdulillah, dengan pendapatan ini...Sebahagian besar telah Remedy gunakan untuk membangunkan satu lagi teknik Blogwalking yang masih dalam peringkat awal percubaan. Jika cukup modal, Insya'allah Teknik ini akan dilancarkan sebelum raya tahun ini.

sebahagian kecil dari pendapatan ini Remedy dapat jelaskan bil Internet dan juga membeli mainan buat Irdina Amalin...Remedy ucapkan jutaan terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger yang memberi sokongan terhadap Blog Kitaransemula dan juga RDS...


"TURN YOUR TRASH COMPUTER FOR CASH"

17 Motivasi:

sinagarimba said...

salam remedy,
tahniah. sebab bro betul-betul jujur. Kalau orang lain, kalau tak dapat beribu-ribu sebulan tak nak bagitau. mungkin malu kot.Banyak sikit tak penting, yang penting masyuk dan kita dapat hasilnya.

1. Jujur sebab bagitau yng sebenar.
2. Buat blog ada hasil. Ada matlamat.
3. Pandai cari extra income.

Full support dari saya. karyasinagarimba.blogspot.com

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam remedy

tahniah....syukur sbb jumpa blogger y jujur mcm anda..

CiK QiQi said...

wahhhh...tbaek la remedy..hehhehhe..
xmo drma kt cik qiqi skit ke=)

DaHLia said...

wahhhh banyaknya income dia..besh tuuu

Amir Izzat said...

salam...

tahniah..kasi la sikit ye..heheh.... :)

|| nemo mimosh || said...

tahniah ! =)

dunspeak♥ said...

tahniah! smoga trus success :)

Eyriqazz said...

salam remedy,

Ini pandangan peribadi pasal blog remedy base on my 1st impression :

1)terlalu byk iklan menyemakkan penglihatan untuk membaca
2) template blog blom cukup menarik..agak sukar untuk menarik pembaca berbackgroundkan hitam
3)entry mungkin boleh diperbaiki lagi...more picture plz...



Maaf,boleh komen skit dulu...internet lembab....later on ada masa saya kasi pandangan lagi...

REMEDY said...

@ sinagarimba: Terima kasih. remedy sangat terharu

@ Siti Ruhayu: Terima kasih bebanyak

@ Cik Qiqi: Rm10 utk kamu..he he

@ Dahlia: Baru nak bermula sis...

naem said...

tahniah sahabat :)

millo said...

Banyaknya penjualan E-Book anda tahniah2

velasrizal said...

wah ok la tu 900 lbh sebulan.. sapa nk kasi senang2..

Stadium Yang Bakal Di Gunakan Pada Piala Dunia 2018

snowy said...

Bro Remedy special entry kepada anda sudah siap
http://ahappysnow.com/siapa-remedy-dan-rds/

♥xaturen♥ said...

ookey.....! tekun lagi,... moga bertambah gah lagi.. d masa depan.

xazryx said...

semoga makin meningkat income dr blogwalking .

chybee said...

alhamdulillah murah rezki kan :)

Abu Luqman said...

salam bro kena buat 2 shout mix ,,tak leh masuk tnet slow

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: