14 July 2010

Nak cari duit pun jgnlah rosakkan minda org... bodoh!: Pandangan jujur dari meo http://freewebcomic.com

Bagi peluang Remedy menjawab...jangan pandai paling batu, sembunyi tangan...rasanya tak eloklah macam tu.. meh baca apa yang sorang blogger ni jerit dekat shoutbox remedy...yang tak bestnya..x bagi peluang remedy nak menjawab terus dia banned IP remedy untuk jerit semula...rileklah bro...


Rasanya, ini bukan cara blogger yang matang...berani buat..berani tanggung. Rasanya mamat ni tak minat dengan salah satu entri yang remedy post di blog...kalau tak silap entri yang ini "Pakaian Dalam dan Bikini untuk Lelaki 18 sx" dah terang lagi bersuluh...18sx...apa lagi nak komplen...dah diingatkan awal2..18sx..ulang sekali lagi 18sx...

Siapalah remedy ni kalau nak dibandingkan dengan blogger hebat seperti pemilik blog ini http://freewebcomic.com/tag/meo188/...kalau tak silap encik meo188. Tak kisahlah apa yang blogger lain nak marah atau nak komen pasal blog remedy ni...tapi biarlah bersopan. Rasanya kita ni semua banyak lagi yang perlu belajar...bukannya guna ayat

"nak cari duit pun jgnlah rosakkan minda org... bodoh!" rasanya blogger mulut longkang macam ni lagi orang menyampah...so korang semua nilaikan sendiri.

Update: Saudara meo88 telah memohon maaf dan remedy rasa beliau ikhlas dan sedar dengan kesilapan beliau, berikut adalah entri permohonan maaf dari beliau.

http://freewebcomic.com/2010/07/entri-memohon-maaf-terbuka-kepada-encik-remedy/

39 Motivasi:

CintaNajihah said...

chill dude~ bese la. owg beniage ni bayak halangan nye. xper. saba jer k~!

sujairi said...

budak tak matang tu bro..
agaknya masih umur 15 tahun kot. haha sia-sia dia di cop sebagai blogger mulut longkang.

kalau nak tegur pun tegurlah cara baik. budi bahasa tu dah kemana ntahla..

apa2pun teruskan berblogging bro.. encik longkang tu cuma kuman2 kecil je..

n@m@n said...

manusia, macam² perangai kan? sabor je la

Entri terbaru chekgu

Jom mengundi..samo ke idok?

princess_eryna said...

abaikan je org itu...

FyZa said...

mcm2 jenis perangai org kan..hmmm

Jijahh @ f.k said...

biasa lah tu .. kadang ada orang tak suka ngan cara kita ... soo iggy je keh .. jgn sampai patah semangat ke ape ... lagipun hak kite la nak cakap ape pun .. kalo dia tak suka .. dia leh BLAHHH ...

cool keh ;)

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

sabar tau remedy..

smile ok :)

jack said...

haih...mmg xsyg mulut blogger tersebut...amat keciwa saya...

diraja22 said...

teruskan usaha bro..
dugaan macam2 utk berjaya..

ShaNaz said...

Bro,
Tu saja cara dia nak UP traffic.. huhuhu..

p/s : sy baru je buka blog dia secara tak langsung lps remedy letak entry ni..sekaligus menambah traffic dia, mudah la dia dpt duit.. huhuhu

Marlina Roslee said...

Sbr k...
2 sume dugaan...
Mmg sesetgh owh 2 PHD dye tinggi sngt...

Cylia Chel said...

tu contoh org yg xde sopan langsung..dan xhormat org...

meor-name-depan-ku said...

salam.... bro,
mintak e-mail lu...
untuk kami dimeja blog

http://ataspadang.blogspot.com/

invite anda sebagai penulis...

a.s.a.p

princeduyong said...

hadapi dengan tenang dan wajah penuh senyuman...

GULAI KARI HAZZY

chepaq blurb blurb said...

abaikan budak yang kurang matang.. yang penting, remedy bukan macam dia. ;)

MrNamie said...

tak yah layan bro... memang adat kalo ada orang yang jeles dengan kita.. peace dari MrNamie

oh bung mokhtar
eh, layak ke kita?
Semuanya ada di MrNamie blog k..singgah-singgah tau

kay-N said...

hish! budak kcik je suka sound2 mcm tu..yerp menyampah sangat mulut orang xde insuran ni..org xkaco die jgn kaco orang la..[opss sy emo pulak]

chill bro~

x-po said...

aku kenal meo tu..hehe

faiz said...

uish..bahasa...dugaan..peliknya nape dier letak link..adehh

Post-post baru faiz!
Lawatan sambil belajar ke..
Template header Percuma!
Newbie pun boleh dapat trafik

CheQ PP JoY said...

free2 remedy bg traffic kt dia, tp fy da cek td..raking alexa remedy lg bgus dr dia..sape blogger hebat skrg?hahaha

perempuan ITU said...

memang la tak elok sebenarnya post entry yang 18sx tapi terpulang la tuan punya blog nak publish apa asalkan tak merosakkan minda dan akidah sudah lah :)

Kalau nak tegur pun,biarlah cara baik.Kitakan ada budi bahasa. Kalau betul marah tak perlu la tuan blog tersebut keluarkan word bodoh. haih. kadang2 kan elok la kita fikir dahulu sebelum nak nasihat orang baru lah org respect nasihat kita. Betul x?. btw, relaks sudah kita kan dah matang buat cara matang :D

CiK QiQi said...

oho...rupenye...bile kite xleh msuk n jd gitu sbb kne banned ek...baru qiqi tau..xpe3 remedy..tu cre org xbrpae brakal bepkir..itu le ayt nye..sbr ye remedy

RedBoy said...

sbnrnya kalau nk tegur skalipon biiarlah bersopan sikit.. jgnlah sound directly.. kasi hint dulu ker.. ishkk.. sabar jelah

Mr Noble said...

ok now kita tau camne mentaliti dia
lek2 bertenang

ayaa alyy said...

berani kerana benar ;)

velasrizal said...

mcm2 perangai org skrg ni kan..


Malaysia, Indonesia Mahu Anjur Piala Dunia Bersama ?

Khairi said...

itu nasihat dalam bentuk kasar bro. cuba dgr dlm bentuk sopan hehe. mana tahu kot2 dia ckp tu betul.

Ahmad Zaki said...

kalau dia yakin dgn idealogi sendiri, kenapa perlunya block IP org yg dia marahkan...? Harus berani terima maklumbalas dari pihak yg dia marah itu...

anazeyy said...

remedy... just ignore jek org cm2... xde hal la..

anazeyy said...

buat xtau jek... manusia nie memg xleh tgok org senang ade jek nk wat hal...

xazryx said...

hahaa .jgn layan orang yg dengki tuh .

meo188 said...

salam.

minta maaf agak kasar baru2 nie.

Cuma kecewa saudara letak iklan ttg 'blogger tegang' di shout box sy.

harap2 saudara teruskan berblogging dan kurang memainkan sentimen2 sx.

same2lah kite perbaiki diri.

Semoga murah rezeki lagi.

all the best

REMEDY said...

Salam saya ucapkan kepada pemilik blog ini...terdahulu saya meminta maf sekiranya ada kekhilafan dari pihak sy mahupun blog kitaransemula.

Berkenaan isu semalam, saya boleh bertolak ansur terhadap apa yang sy anggap fitnah tanpa usul periksa...Pertanyaan saya di shoutbox blog kamu ialah" Apa beza BloggerTegar dan Blogger Tegang"? dan kebetuan entri di blog saya sekarang ini mengikut isu semasa kebanyakkan menyentuh isu 18sx...saya dikatakan bodoh dan blog saya dikatakan blog lucah oleh meo188

berkaitan isu itu juga emosi saya terganggu dan reotasi saya sebagai blogger tegar tercalar. Sedikit sebanyak tuduhan tuan meo188 menggugat reputasi saya.

Sekiranya pihak blog freewebkomic ikhlas ingin menjernihkan suasana diharap dpt membersihkan nama saya dengan membuat satu entri meminta maaf.


Remedy

sekian

Asyraf Hamasaki said...

Wuuuhhhh
dengan ini beta mencadangkan
satu saman pemula
di lakukan ke atas pemilik blog berdaftar tersebut
saman boelh dikategorikan sebagai saman di atas ganti rugi tauladan,imej yang terjejas dan juga fitnah yang cuba di timbulkan
sila mintak 20 ribu ke atas dengan kos mahkamah dan juga yuran guaman di tanggung oleh pihak kena tuntut :-)

Aku musti sokong ko der
longkang2 ni musti di ajar undang undang malaysia

meo188 said...

ok2lah... sy akui sy slh tafsir...

harap2 sudi terima maaf sy.

dan sama2 lh kite perbaiki diri kita.

http://freewebcomic.com/2010/07/entri-memohon-maaf-terbuka-kepada-encik-remedy/

btw... harap2 perkataan yang menganggu emosi sy dlm entri ini ditarik. Tq.

nuriz said...

tajuk entri saya kemaafan dendam yang terindah..heheh harap remedy memaafkan cik meo lak heheh..

Fiza Notty said...

bagus bro remedy ni.. dalam de melagakan hati sedikit sebanyak de bantu blog org y hentam de.

kata org jgn khianat org y khianat kita. semoga menjadi pengajaran bagi semua y suke cakap lepas je.. haiiii

Tornado Assassin said...

sedangkan lidah lagikan tergigit...inikan pula suami isteri....inikan pula suami x isteri..

hihihihihihihihiihi......

belalang hijau said...

bagus la kalau saling maaf-memaafkan...
kadang2 kita menulis sesuatu yg xsedar menyinggung perasaan org lain...
teguran yang baik dan kata2 maaf sangat la bagus dalam kes mcm nih...

Post a Comment

"KITAR SEMULA KOMPUTER UNTUK TUNAI"

REMEDY X-CHANGE LINK FORM

create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com! create your own banner at mybannermaker.com!
Your Nick:
Your Blog URL: